r
Nosalty Logó

Diós bejgli ahogy Cintia készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petrőcz Cintia
Diós bejgli ahogy Cintia készíti
adag
Sütés
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához (4 rúdhoz)

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 796 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához (4 rúdhoz)

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 9553 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához (4 rúdhoz)

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 439 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    51.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    489.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    244 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.7 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 796 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    167.5 g

Zsír

  • Összesen
    617.5 g
  • Telített zsírsav
    164 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    142 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    279 g
  • Koleszterin
    1302 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5872.3 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    261 mg
  • Kálcium
    1247 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    1033 mg
  • Foszfor
    2934 mg
  • Nátrium
    311 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    25 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    908.9 g
  • Cukor
    425 mg
  • Élelmi rost
    62 mg

VÍZ

  • Összesen
    217.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1379 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    280 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    861 micro
  • Kolin:
    1021 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1344 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    396 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1044 micro
Összesen 9553 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    28.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    270.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    10 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 439 kcal

Hozzávalók

A tésztához (4 rúdhoz)

A töltelékhez

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához (4 rúdhoz)

  1. Egy tálba kimérjük a lisztet, a vajat, a zsírt, a porcukrot, valamint a sót. Ebben a tálban morzsoljuk össze az összetevőket.
  2. Egy másik edénybe belemérjük az élesztőt, a tejet, és a tojássárgákat. Ebben az edényben keverjük simára az összetevőket.
  3. A lisztes keverékhez öntsük hozzá a tejes keveréket, és gyúrjuk simára a tésztát.
  4. Ha simára elgyúrtuk a tésztát, 250 g-os darabokra osztjuk, gömbölyűre virgoljuk őket, majd fóliával letakarva 1 órára tegyük a hűtőbe pihenni őket.
  5. Míg a tészta pihen, elkészítjük a tölteléket. Egy tálba kimérjük a diót, fahéjat, a vaníliás cukrot és a mazsolát. Lazán összekeverjük.
  6. Egy lábasban a tejet felforraljuk a cukorral, mézzel, majd ezzel leforrázzuk a diós keveréket, és egy fakanállal teljesen egyneműre keverjük az így kapott tölteléket, majd fóliával letakarva hűtőbe tesszük.
  7. Ha kihűltek a tészták, 21 X 28 cm-es téglalapokra nyújtjuk őket. A töltelékből mindegyik tésztalapunkra 250 g-ot kell kimérnünk és egyenletesen szétkennünk. A tészta két oldalát hajtsuk fel a töltelékre, és nyomkodjuk le.
  8. Ugyanezt a műveletet végezzük el a tészta hosszabbik oldalainak egyikén is, majd innen tekerjük fel a bejglit szép szorosan. Mikor feltekertük a bejgliket, szurkáljuk meg őket.
  9. Tegyük sütőlemezre, és kenjük le, vékonyan tojássárgájával a bejgliket. Ezután tegyük a bejgliket hűvös helyre száradni.
  10. Ha a tojássárgája megszáradt a bejgliken, most kenjük le őket vékonyan tojásfehérjével is. Most is tegyük a bejgliket hűvös helyre, és várjuk meg, míg teljesen megszáradnak.
  11. Ha megszáradt rajtuk a tojásfehérje, sütőbe tesszük. 15 percig sütjük őket 200 C-on, majd a 15 perc után vegyük vissza a sütőt 190 C-ra, és további 10 percig süssük.
  12. Ha kihűltek a bejglik, szeleteljük, és kínálhatjuk őket.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 13488
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 02.

Ajánló

Karácsonykor nem maradhat el az ünnepi asztalról 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Petrőcz Cintia 14 recept

Igazi hungarikum. Bátran ajánlom mindenkinek. 

Hozzávalók

A tésztához (4 rúdhoz)

A töltelékhez

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!