r
Nosalty Logó

Dióparfé eperpürével

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Dióparfé eperpürével
adag
Előkészítés
perc
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A parféhoz

Az eperpüréhez

Összesen 532 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A parféhoz

Az eperpüréhez

Összesen 3183 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A parféhoz

Az eperpüréhez

Összesen 246 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    32.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    377.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.7 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    186 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    169 micro
Összesen 532 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    45.6 g

Zsír

  • Összesen
    197 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    63 g
  • Koleszterin
    1201 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2264.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    705 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    252 mg
  • Foszfor
    980 mg
  • Nátrium
    252 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    322 g
  • Cukor
    298 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    525.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1151 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    160 mg
  • D vitamin:
    243 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    318 micro
  • Kolin:
    772 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1119 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    299 micro
  • β-crypt
    115 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1016 micro
Összesen 3183 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    174.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 246 Kcal

Hozzávalók

A parféhoz

Az eperpüréhez

Elkészítés

A parféhoz

  1. Egy lábasban felolvasztunk 80 g cukrot. Hozzáadjuk a durvára vágott diót. Mikor megkaramellizálódott, egy olajjal kikent tepsibe öntjük, és hűlni hagyjuk. Ezután ismét durvára vágjuk.
  2. Egy lábasban a tejet a vaníliarúddal felforraljuk, majd 15 percig állni hagyjuk. A vaníliarudat kivesszük a lábosból, kikaparjuk a belsejét, és a tejhez adjuk.
  3. A tojássárgákat a mézzel és a maradék cukorral krémesre keverjük, hozzáöntjük a tejet. A keveréket egy lábasba öntjük, és lassú tűzön, állandó kavarás mellett felforrósítjuk (a krémnek nem szabad főnie), míg vastagon bevonja a fakanál hátát. Ez kb. 10 percet vesz igénybe, de ne növeljük a hőmérsékletet, mert a mártás összeugorhat.
  4. A krémet átöntjük egy keverőtálba, és kézi mixerrel kb. 15 percig keverjük, majd a hűtőbe tesszük kihűlni.
  5. A tejszínt kemény habbá verjük, majd a diós krokanttal együtt a krémhez keverjük. Egy hosszúkás formába (pl. egy 1,2 l-es szilikonformába) öntjük, és egy éjszakára a fagyasztóba tesszük.
  6. A püréhez a hozzávalókat egy edénybe tesszük, és botmixerrel pürésítjük.
  7. A parfét kiveszük a fagyasztóból, kiborítjuk, majd vékony szeletekre vágjuk. Az eperpürével tálaljuk. Díszíthetjük mentalevéllel, csokoládéforgáccsal.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 81
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 7024
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy tökéletes desszert.

Hozzávalók

A parféhoz

Az eperpüréhez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek