r
Nosalty Logó

Diókrémleves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Diókrémleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A leveshez

A sűrítéshez

A tálaláshoz

Összesen 884 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A leveshez

A sűrítéshez

A tálaláshoz

Összesen 3530 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A leveshez

A sűrítéshez

A tálaláshoz

Összesen 189 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    66.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    715.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    347 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.2 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    313.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 884 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.5 g

Zsír

  • Összesen
    266.5 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    156 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2860.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    639 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    555 mg
  • Foszfor
    1390 mg
  • Nátrium
    212 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    272.8 g
  • Cukor
    181 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1254.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    476 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    331 micro
  • Kolin:
    184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    464 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    143 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 3530 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    153.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 189 Kcal

Hozzávalók

A leveshez

A sűrítéshez

A tálaláshoz

Elkészítés

A leveshez

  1. Egy kevés vízet felforrralunk, majd beledobjuk a diókat pár percre, hogy könnyedén lehúzhassuk a héjukat. Ezután pedig finomra daráljuk őket.
  2. 6 dl vizet felteszünk egy lábosban a dióval, mézzel és sóval forrni. Ha felforrt, kis lángon gyakorta kevergetve 10-15 percig főzzük.
  3. Amíg a dió fő, a tejszínt simára keverjük a 4 dl vízzel, a keményítővel és a cukorral.
  4. Majd hozzáadjuk a leveshez, és kevergetés mellett felforraljuk az egészet újra.
  5. Melegen, tejszínhabbal és 1-2 egész dióval tálaljuk.
  • Elkészítettem: 14 alkalommal
  • Receptkönyvben: 67
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 9478
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A kertünkben van egy hatalmas diófa, ennek köszönhetően minden ősszel annyi diót szedünk össze, hogy néha már nem tudunk mit kezdeni vele. Egyik nap megkívántam egy édes krémlevest, és elgondolkoztam, hogy a dióból jóformán bármit lehet készíteni, így elkezdtem keresgélni. Egy ehhez nagyon hasonló receptet találtam, én viszont módosítottam egy kicsit az arányokon, és tettem hozzá vanília aromát, valamint egy csipet fahéjat is. :)

Hozzávalók

A leveshez

A sűrítéshez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek