r
Nosalty Logó

Diócska – Félhold

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csiki Piroska
Diócska – Félhold
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 37% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1639 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 37% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 6556 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 37% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 514 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    20.4 g

Zsír

  • Összesen
    115.6 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    233 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    686.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    369 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    142.7 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    35 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    619 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    606 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 1639 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    81.6 g

Zsír

  • Összesen
    462.3 g
  • Telített zsírsav
    195 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    108 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    135 g
  • Koleszterin
    933 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2744.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    427 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    540 mg
  • Foszfor
    1477 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    570.9 g
  • Cukor
    308 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    140.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2474 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    369 micro
  • Kolin:
    342 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2426 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    584 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    325 micro
Összesen 6556 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    36.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    11 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 514 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit gyorsan összedolgozzuk, ha vaj helyett margarint használunk 1 ek-al többet teszünk mint a vajból.
  2. A tésztát belenyomkodjuk a formába úgy, hogy középen belemélyedjen.
  3. A formákat a tésztával tepsibe rakjuk. Előmelegített sütőben 18-20 percig sütjük. Amikor a tészta felpúposodik a formában, mérsékeljük a lángot,miután visszahúzódik, pár perc múlva kivehetjük. Amikor langyosra hűlt a forma finoman kikoppintjuk belőle a tésztát.
  4. Krém
  5. A tojást a cukor felével vízfürdőn kb. 10-15 percig kavarjuk.
  6. Hozzáadjuk a diót és kihűtjük. Amíg hűl, a maradék cukrot a vajjal habosra kavarjuk és a kihűlt diós masszához adjuk. A diócskákat, vagy a félholdat megkenjük krémmel, és kettesével összeragasztjuk.
  7. Az eredeti recept szerint a krém nyersen készül vízfürdő nélkül. Ez esetben a diót le kell forrázni 1-2 ek. tejjel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 139
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 17125
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Diócska – Félhold
Csiki Piroska 230 recept

Ez a recept kb. 30 éve van a birtokomban, azóta több ezer diócskát sütöttem, a félhold formákra csak később talátam rá. Egyszerre mindig 2-3 adagot gyúrok össze és lefagyasztom. Amikor valaki váratlanul bejelentkezik, csak belegyömködöm a formákba és megsütöm. A krém is fagyasztható.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek