r
Nosalty Logó

Dió sütemény zöldmandula-krémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Dió sütemény zöldmandula-krémmel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 33% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 523 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 33% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 4174 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 33% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 475 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    35.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    184.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.2 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    281 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    264 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    196 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 523 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.2 g

Zsír

  • Összesen
    282.5 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    112 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    112 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1474.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    194 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    237 mg
  • Foszfor
    774 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    385.8 g
  • Cukor
    233 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    141.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2244 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    241 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    194 micro
  • Kolin:
    374 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2113 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1568 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    530 micro
Összesen 4174 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    32.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    167.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.9 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    255 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    240 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    178 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 475 Kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Elkészítés

Tészta

  1. Kezdjük a krémmel, hogy legyen ideje a hűtőben megdermedni. Gőz felett kezdjük el keverni a tojást a cukorral. Folyamatos keverés mellett (természetesen robotgéppel) főzzünk belőle sűrű krémet, legyünk türelmesek, mert ehhez kell minimum 15 perc.
  2. Hagyjuk langyosra lehűlni, és szintén robotgéppel dolgozzuk bele a margarint és a mandulaaromát. Ha teljesen kihűlt, tegyük megdermedni a hűtőszekrénybe.
  3. A tésztához a lisztet összekeverjük a cukorral, a kakaóval és a dióval. Hozzámorzsoljuk a vajat, beleütjük a tojást, és tésztává gyúrjuk. Vegyük elő a diócska formákat, és mindegyiket béleljük ki a tésztával. Figyeljünk rá, hogy vékony legyen a tészta és üreges, mert sülés közben nőni, dagadni fog, és kell, hogy hagyjunk elegendő helyet a krémnek. Előmelegített 180 fokos sütőben 12 perc alatt süssük készre. Hagyjuk lehűlni, és óvatosan ütögessük ki a formából.
  4. Töltsük meg a krémmel, és hagyjuk egy napig összeérni… Állítólag egy-két nap után a legfinomabb.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 117
  • Tegnapi nézettség: 17
  • 7 napos nézettség: 43
  • Össznézettség: 15207
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 06.

Ajánló

Amennyiben maradna a tésztából, készíthettek belőle linzert és tölthetitek lekvárral, annak is nagyon finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mi tagadás, ez a süti nem a "szívem csücske", de a családban többen is rajonganak érte... Így hát elkészítettem. Egy biztos, nagyon mutatós, minden asztalon szépen mutat, és sokak arcára mosolyt csal, hiszen egy igazi "régi kedvencről" van szó! :)

Hozzávalók

Tészta

Krém

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek