r
Nosalty Logó

Diák tészta gazdagon

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Geleva
Diák tészta gazdagon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 805 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 4826 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 213 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.3 g

Zsír

  • Összesen
    48 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1115.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    470 mg
  • Nátrium
    362 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    218.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    64 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    368 micro
Összesen 805 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    229.8 g

Zsír

  • Összesen
    287.9 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    765 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6694.7 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    354 mg
  • Kálcium
    817 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    486 mg
  • Foszfor
    2823 mg
  • Nátrium
    2174 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    333.4 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1312.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    780 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    64 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    911 micro
  • Kolin:
    692 mg
  • Retinol - A vitamin:
    734 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    303 micro
  • β-crypt
    384 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2206 micro
Összesen 4826 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    294.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 213 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztának feltesszük a vizet, sót és étolajat teszünk hozzá (én így szoktam, hogy ne tapadjon össze), ha felforrt, a tésztát al dante (fogkeményre) főzzük.
  2. Közben a megtisztítjuk a hagymákat, felaprózzuk.
  3. Kis kockára vágjuk a bacont, lereszeljük a sajtot.
  4. Serpenyőben, kevés olajon megpároljuk a vöröshagymát.
  5. Rátesszük a bacont, és ha üvegesedik hozzáadjuk a darált húst is.
  6. Együtt sütjük és közben fűszerezzük sóval, borssal, esetleg ételízesítővel. Így készre sütjük.
  7. Eközben a tejföllel elkeverjük a zúzott fokhagymát és a kukoricát.
  8. Ha minden kész, egy nagy tálban összekeverjük a főtt leszűrt tésztát, a húst és a tejfölös motyót :)
  9. Egy kivajazott (nagyobb) jénai/tűzállóedénybe tesszük, meglocsoljuk a tejszínnel.
  10. A tetejét megszórjuk a sajttal (ha valaki nem szereti a füstölt ízt, más sajtot is használhat)
  11. Előmelegített sütőbe tesszük, közepes hőfokon átsütjük amíg a sajtmegolvad, kicsit rápirul.
  12. Én pihentetni szoktam még rövid ideig, hogy egy kicsit magába szívja a finom ízeket. (kb. 10 percig)
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 199
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 18956
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 12.

Ajánló

Kezdőknek is érdemes kipróbálni. Gyorsan és egyszerűen elkészíthető hétköznapi ebéd, vagy vacsora lehet. Talán langyosan, mikor minden szoszojót :) magába szívott a tészta, még finomabb.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a tésztát a nagylányom készítette először, mikor egyetemista lett. Azóta a család nőtagjainak kedvence, de a fiúk is szívesen fogyasztják. Csak a hozzávalók (hús, bacon)  mennyiségén változtattam - növeltem, és a tejszínt tettem hozzá pluszként.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek