r
Nosalty Logó

Datolyával töltött makréla

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Datolyával töltött makréla
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 790 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1579 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 172 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.9 g

Zsír

  • Összesen
    51.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    230 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1022.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    185 mg
  • Foszfor
    503 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    212.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    986 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    196 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 790 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.8 g

Zsír

  • Összesen
    103.8 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    459 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2044.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    192 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    370 mg
  • Foszfor
    1006 mg
  • Nátrium
    299 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    424.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    329 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    27 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1973 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    391 mg
  • Retinol - A vitamin:
    325 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    271 micro
Összesen 1579 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    215 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 172 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet enyhén sós vízben (1 dl) a cukorral elkezdjük főzni, a legkisebb gázrózsa kis lángján egy vaslapon, hogy mindenhol egyformán főjön. Folyamatos keverés mellett kb. 5 percig főzzük, amíg nem lesz „krém” állagú. Ekkor levesszük a tűzről, elkeverjük benne a vajat, és hagyjuk kihűlni.
  2. A mandulaszeleteket 160 fokra előmelegített sütőben néhány perc alatt aranybarnára sütjük úgy, hogy minden szelet barna legyen. Ha kész, kézzel összemorzsoljuk durvára.
  3. Amikor a liszt kihűlt, belekeverjük a tojássárgáját, 1 kk reszelt gyömbért, és fokozatosan hozzáadjuk a mandulát. Ekkor már kemény, formálható masszát kell kapnunk.
  4. A datolyákat kimagozzuk, s egy kávéskanállal megtöltjük őket a masszával, és a makrélákba helyezzük őket.
  5. Ha fagyasztott makrélát veszünk, annyi csak a dolgunk vele, hogy kiolvasztjuk, egy kicsit átmossuk a belsejét, s ha nincs végig vágva, akkor végigvágjuk a halat. Ha frisset veszünk, akkor kibelezzük, és alaposan átmossuk a halakat.
  6. Ha megtöltöttük a makrélákat, és még marad egy kevés massza, s még a halban is van hely, akkor beletömjük a halba a masszát. Ezután fogpiszkálóval összetűzzük őket.
  7. Az olívaolajat összekeverjük egy kevés sóval, a maradék 1 kk reszelt gyömbérrel és 1 késhegynyi őrölt borssal, s bekenjük vele a halak mindkét oldalát. Egy nagy üvegtálba tesszük őket, 1 dl vizet öntünk alájuk, és 180 fokosra előmelegített sütőbe tesszük úgy, hogy a tálat lefedjük alufóliával.
  8. Kb. 20 perc múlva az alufóliát eltávolítjuk, s a halakat még tovább sütjük 20 percig.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1908
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Valentin napi édességhalmaz után jöjjön egy egészséges és finom étel. S mi lehetne egészségesebb a halnál? S mi lehetne ebben a kategóriában finomabb a makrélánál?

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek