r
Nosalty Logó

Danubiusz szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Olaszné Anci
Danubiusz szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A szóráshoz

Összesen 996 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A szóráshoz

Összesen 5979 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A szóráshoz

Összesen 299 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    64.5 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    259 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1110.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    320 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    446 mg
  • Nátrium
    275 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.3 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    151.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    584 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    559 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    288 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    256 micro
Összesen 996 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    82.6 g

Zsír

  • Összesen
    386.7 g
  • Telített zsírsav
    129 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    145 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    74 g
  • Koleszterin
    1552 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6663.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    207 mg
  • Kálcium
    1922 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    2675 mg
  • Nátrium
    1652 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    559.7 g
  • Cukor
    333 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    907.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3504 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    246 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    263 micro
  • Kolin:
    1074 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3353 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1725 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1538 micro
Összesen 5979 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    333.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 299 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A szóráshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákhoz hozzáadjuk a cukrot és a citromhéjat, majd habosra keverjük.
  2. Hozzáadjuk a felkockázott margarint, tovább keverjük.
  3. A liszbe vegyítjük a sütőport, kanalanként hozzáadjuk a masszához.
  4. A tojások fehérjét kemény habbá verjük.
  5. Az egészet lazán összeforgatjuk. Piskótaszerű laza tésztát kapunk.
  6. Egy sütőpléhre jó minőségű sütőpapírt símítunk. A tészta egyik felét egyenletesen rákenjük.
  7. Előmelegített sütőben szép világosra sütjük.
  8. Ugyanígy járunk el a tészta másik felével.
  9. Ha a lapok kihűltek, az egyiket megkenjük lekvárral.
  10. A lekvár tetejére símítjuk a tejfölt,
  11. Ráhelyezzük a másik lapot, rövid időre hűtőbe tesszük.
  12. Tálaláskor porcukorral meghintjük (én szőlőcukorral szoktam). Tetszőleges alakzatra szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x36
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 200 alkalommal
  • Receptkönyvben: 162
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 27399
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Danubiusz szelet
Olaszné Anci 191 recept

Ezt a receptet egy régi kedves kolléganőmtől kaptam. Sajnos nagyon messze tőlünk, Gyöngyöstarjánban él. Ritkán, de azért találkozunk. Hálás vagyok neki, nagyon sok receptet tanultam tőle.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A szóráshoz

Címlapról ajánljuk

5 alapanyag, amit ne használj hűtőhidegen

Sütésnél gyakran olvashatjuk receptekben, hogy bizonyos alapanyagokat feltétlenül használjunk szobahőmérsékleten (vagy éppen hűtőhidegen). Leginkább a tejtermékeknél fontos ez, de lássunk 5 másik hozzávalót is, ahol szintén érdemes figyelni!

Lakos Benedek

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?