r
Nosalty Logó

Cukormentes sós-karamellás szaloncukor

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
sugarfree_dots
Cukormentes sós-karamellás szaloncukor
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 39% Zsír

karamell

bevonat

Összesen 300 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 39% Zsír

karamell

bevonat

Összesen 1198 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 39% Zsír

karamell

bevonat

Összesen 311 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    24.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    48.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    17 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 300 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    98.2 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    176 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.6 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    484 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    475 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1198 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    25.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    50.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    18 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 311 Kcal

Hozzávalók

karamell

bevonat

Elkészítés

karamell

  1. Az erythritolt (eritritet) a mézzel és a vízzel közepes lángon, sokszor átkeverve elkezdjük felmelegíteni. Hagyjuk, hogy teljesen felolvadjon, és mély borostyán sárga színe legyen. (Ez hosszú folyamat, ne ijedjünk meg, ha percekig nem olvad fel, vagy nem változik a színe.)
  2. Ekkorra levesszük a tűzről, és óvatosan hozzácsorgatjuk a tejszínt (bugyog és gőzölög, ne hajoljunk fölé!), visszatesszük a tűzre, és további 5-8 percig főzzük folyamatos kevergetés mellett, amíg szép mélybarna színt nem kap, és kellően sűrű nem lesz.
  3. Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a vajat és a nagy csipet sót, majd egy előre előkészített formába (lehet ez sütőpapírral vagy alufóliával bélelt, vékonyan olajozott magasabb falú tepsi vagy akár bonbonforma) töltjük.
  4. 10-15 perc után jól megszilárdul, fél óra múlva már vágható is. Lassú, fűrészelő mozdulatokkal, éles késsel szeleteljük (könnyen törnek), és szaloncukor méretű darabokat vágunk belőle.

bevonat

  1. A csokoládé felét mikróban 30-30 másodperces részletekben felolvasztjuk, minden részlet után átkeverjük, majd az olvadt masszához adjuk a csokoládé másik felét apró darabokban, és addig keverjük, amíg teljesen fel nem olvadnak (így a bevonat is kissé lehűl).
  2. Ha már nem meleg a csoki, a karamelldarabokat megmártóztatjuk benne, és egy villa segítségével kiemeljük őket úgy, hogy még hagyjuk, hogy lecsöpögjön róluk a felesleg.
  3. Egy olajozott sütőpapíros/alufóliás tálcára sorakoztatjuk őket, és hűtőbe tesszük, hogy teljesen összeálljon/megdermedjen.
  4. Ezután selyempapírba és alufóliába csomagoljuk őket.
  • Receptkönyvben: 127
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 12013
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Cukormentes sós-karamellás szaloncukor
sugarfree_dots 4 recept

Egyik kedvenc édességem a tejkaramella, a cukormentes diétámba viszont ez nem illeszthető be, így elkezdtem kikísérletezni az édesítőszeres változatot, ami most karácsonyi változatban, szaloncukorként készült el. Ebből a mennyiségből nekem 20 db szaloncukrom lett.

Hozzávalók

karamell

bevonat

Címlapról ajánljuk

További cikkek