r
Nosalty Logó

Cukkinis-sajtos pite

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
A kis gasztronauta
Cukkinis-sajtos pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 543 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 3255 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 251 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    18.2 g

Zsír

  • Összesen
    36.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    175 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    953.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    196 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    251 mg
  • Nátrium
    442 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    108.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    291 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    282 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    954 micro
Összesen 543 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    109.3 g

Zsír

  • Összesen
    221.3 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1051 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5721.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    1174 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    214 mg
  • Foszfor
    1509 mg
  • Nátrium
    2649 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    211.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    649.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1744 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    147 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    210 micro
  • Kolin:
    573 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1690 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    643 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5721 micro
Összesen 3255 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    443.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    205 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    443 micro
Összesen 251 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A finomlisztet (szitálva) és a teljes kiőrlésű lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a sót és hideg vajat. A vajat tegyük 10-15 percre a fagyasztóba, és nagy lyukú reszelőn reszeljük a liszthez, így sokkal könnyebb lesz őket összedolgozni.
  2. Hozzáadjuk a felvert tojást és annyi hideg vizet, hogy a tésztánk összeálljon. Gyorsan dolgozzunk, hogy a vaj a kéz melegétől ne olvadjon meg, majd csomagoljuk folpackba, és tegyük a hűtőbe 1/2-1 órára.
  3. A cukkinit alaposan mossuk meg, és vékonyan karikázzuk fel. A tojásokat keverjük habosra, és adjuk hozzá a tejszínt, majd sózzuk, borsozzuk és reszeljünk bele szerecsendiót. A sajtokat reszeljük le. A sajtokat közvetlenül a reszelés előtt vegyük ki a hűtőből, ilyenkor sokkal könnyebb őket lereszelni.
  4. Lisztezett deszkán nyújtsuk ki a tésztát, és helyezzük egy kivajazott piteformába. Villával szurkáljuk meg a tésztát, és süssük előmelegített sütőben 10 percig. Vakon is süthetjük, de nekem a szurkálós módszer is működött.
  5. 10 perc elteltével vegyük ki a sütőből, és legyezőformába helyezzük rá a cukkiniket, majd öntsük rá a tejszínes- tojásos öntetet, és halmozzuk rá a kétféle sajtot. A tetejét díszíthetjük paradicsom- és cukkinikarikákkal.
  6. Süssük további 40 percig, míg a sajt szép aranybarnára pirul.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 23 alkalommal
  • Receptkönyvben: 169
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7700
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Cukkinis-sajtos pite
A kis gasztronauta 142 recept

Nagyon szeretjük a cukkinit minden formában, most éppen így fogyasztottuk. Hidegen és melegen egyaránt finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek