r
Nosalty Logó

Csupadiós muffintorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csupadiós muffintorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 35% Zsír

A muffinhoz

A krémhez

Összesen 1593 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 35% Zsír

A muffinhoz

A krémhez

Összesen 6362 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 35% Zsír

A muffinhoz

A krémhez

Összesen 457 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    19.1 g

Zsír

  • Összesen
    116.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1460.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    343 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    657 mg
  • Nátrium
    303 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127.1 g
  • Cukor
    88 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    74 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    763 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    720 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    511 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    197 micro
Összesen 1593 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    76.4 g

Zsír

  • Összesen
    464.9 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    160 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    201 g
  • Koleszterin
    614 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5842.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    1373 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    475 mg
  • Foszfor
    2628 mg
  • Nátrium
    1210 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    508.3 g
  • Cukor
    351 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    296 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3052 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    312 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    366 micro
  • Kolin:
    606 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2880 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2044 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    787 micro
Összesen 6362 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    33.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    419.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    189 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.5 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    219 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    207 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 457 kcal

Hozzávalók

A muffinhoz

A krémhez

Elkészítés

A muffinhoz

  1. Először elkészítjük a muffinokat. A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral fehéredésig keverjük. A darált diót és a sütőport a lisztbe szórjuk, majd a tejföllel és a puha margarinnal együtt a kikevert tojásokhoz adjuk.
  2. Muffinsütőben, közepes lánggal megsütjük. Miután megsültek, hagyjuk teljesen kihűlni.
  3. A diós krémhez a puha margarint a kétféle cukorral habosra keverjük. Akkor jó, ha már a cukor felolvadt benne. Ezután kerül bele a dió és a rum.
  4. Torta összeállítása : A muffinokat egyesével lapjában 3 részre vágjuk. Az alsó felüket körben nagy tálra tesszük. A diókrém harmadát rákenjük. Következik a muffinok középső része, ezzel rakjuk végig a diókrémet. Újra 1/3 diókrém, majd a 3. tészta következik.
  5. A maradék krémmel a torta oldalát kenjük körbe.
  6. Rövid ideig hűtőben dermesztjük.
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7407
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 11.

Ajánló

Szerintem nem is kell muffinokkal szórakozni, mert mire kész lettem a tészta felvágásával, megkenésével... már rég ehettük volna. Egyszerűen is el lehet készíteni, mint egy sima piskótát. Az íze a lényeg... :D

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Dió, dió, dió - KEDVENCEM!!!! :):) Mindenki, aki odavan a diós sütikért... válassza hétvégi desszertnek ezt a sütit!!! Isteni finom!

Hozzávalók

A muffinhoz

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek