r
Nosalty Logó

Csülökpörkölt krumplival

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
koszider
Csülökpörkölt krumplival
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 483 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1932 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 89 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.4 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    734.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    425 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    323.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    419 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    309 micro
Összesen 483 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    133.7 g

Zsír

  • Összesen
    85.6 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    400 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2937.7 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    222 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    324 mg
  • Foszfor
    1700 mg
  • Nátrium
    545 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    155.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1294.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    239 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    514 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    142 micro
  • β-karotin
    1675 micro
  • β-crypt
    253 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1234 micro
Összesen 1932 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    134.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    118 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 89 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Acsülköt megmossuk.Nem kínlódunk a szőrmaradvány pörkölésével, hanem a húst lefejtjük a bőrről. De ki ne dobjuk, mert beletesszük a pörköltbe! Ha a bőrön pecsét van, azt igyekszünk éles késsel leoperálni - állítólag ez ehető festékkel készül, de jobb a békesség.
  2. A hústfalatnyi darabokra összevágjuk. Ne szedjük le a kövérjét, legfeljebb a nagyon inas izomköteg-végeket vágjuk le, mert a kövérkés részeknek lényegi szerepük van a csülökpörkölt végeredményében.
  3. A hagymát finomra, az édes és csípős paprikát, a meghámozott paradicsomot apróra összevágjuk.
  4. Egy kanál zsíron megdinszteljük a hagymát, rátesszük a paprikát-paradicsomot, együtt pároljuk. (Ez kb. 5-7 perc.)Ha már jó pépes, lehúzzuk a tűzről, és bőven meghintjük pirospaprikával.
  5. Belekeverjük a húst és a lefejtett bőrt is. Felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje, megsózzuk, borsozzuk, és fedő alatt, kis lángon,néha megkeverve készre, puhára pároljuk. (Ez kb. 90 perc.)Ha a víz elfogyna alóla, pótoljuk, a végén levesesnek kell lennie.
  6. Kihalásszuk a csülök bőrét. Most két dolgot tehetünk: a puha bőr szőrtelen részét felkockázzuk és visszatesszük, vagy az egészet akutyának adjuk.
  7. A megtisztított és hosszú gerezdekre vágott krumplit belekeverjük a kész pörköltbe, ismét sózzuk, és fedő alatt akrumplit is puhára főzzük a pörkölt saját levében (kb. 15 perc). Ha nagyon sűrű vagy ragad az alja, természetesen önthetünk még rá egy kis vizet.
  8. Akkor jó, ha sűrű, pépes szaftja van - ennek elérésében a krumpli is segít. Forrón tálaljuk, mert kihűlve megdermed.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 156
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 110
  • Össznézettség: 60839
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 09.

Ajánló

Nem elég, hogy a csülök magában is testes étel, legjobban a sör csúszik rá. Fogyókúrázók csukják be a szemüket!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csülökpörkölt krumplival
koszider 91 recept

A csülök megosztó személyiség. Aki szereti, lelkesedik a kövérkés részéért, a cuppogós bőréért, a ragacsos szaftjáért. Aki nem szereti, ugyanezt gyűlöli benne. Nincs light csülök! Vagyis ha lecsupaszítjuk az inaktól, hártyáktól, a lényegét dobjuk ki. A bőrrel lehet variálni, de ne feledjük, hogy a bőr alatt lapuló kövérkés réteg ennek a pörköltnek a lelke. A krumpli a ráadás, a csülök szaftjától parádés lesz - és viszont: a szaft meg még sűrűbb, izgalmasabb. A csípősség ízlés kérdése, én szeretek tőle lángot lehelni, de az erős paprika utólag is beletehető.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek