r
Nosalty Logó

Csülök ahogy Illatok a konyhámból készíti

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Csülök ahogy Illatok a konyhámból készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1040 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 4155 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 113 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.7 g

Zsír

  • Összesen
    55.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3588.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    770 mg
  • Nátrium
    2499 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    577.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    241 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 1040 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    222.8 g

Zsír

  • Összesen
    220.5 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    101 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    660 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14353.6 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    254 mg
  • Kálcium
    392 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    565 mg
  • Foszfor
    3081 mg
  • Nátrium
    9995 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    320.7 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    2311.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    326 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    64 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    310 micro
  • Kolin:
    966 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    152 micro
Összesen 4155 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    391.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    272 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 113 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csülök bőrét megtisztítjuk, és fazékban legalább 3 órán át 4 db babérlevéllel, 3 gerezd fokhagymával, sózott vízben megfőzzük. Akkor jó, amikor már leválik a csontról a hús. Ha elkészült hagyjuk meghűlni.
  2. A burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk, és fűszersóban átforgatjuk a karikára vágott, 1 fej vöröshagymával együtt. A tepsibe pakoljuk a burgonyát , meglocsoljuk a füstölt húslével, és előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük fóliával lefedve.
  3. Közben a csülökhúst leszedjük a csontról, és leválasztjuk róla a bőrét. Külön tesszük. A húst megsózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával megkenjük, majorannával megszórjuk.
  4. Az elősütött burgonyára ráhelyezzük a húst, majd befedjük a bőrével. A sütőben 20 percig sütjük fólia alatt.
  5. Kivesszük, és meglocsoljük a bőrét sörrel, és már fólia nélkül sütjük tovább fél órán át.
  6. Közben még egyszer kivesszük, és a hús levével meglocsoljuk újra a bőrét. Szépen megpirul.
  7. Leszedjük róla a húsokat és a bőrét, majd visszatesszük 5-10 percre a burgonyát pirulni.
  8. Közben fűszersóval elkevert lisztes, felkarikázott vöröshagymát (2-3 db) forró olajban kisütünk.
  9. Tálaláskor a krumpli mellé tálaljuk a húsokat, és tetejére sült hagyma karikákat helyezünk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 150
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 18935
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 29.

Ajánló

Én a bőrét mindig külön leválasztom a húsról, a tepsiben is csak ráhelyezem, mert aki nem szereti, ne bajlódjon vele, kapja csak a színhúst.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A párom és a barátja beállítottak két csülökkel tegnap, hogy ma ezt kívánják elfogyasztani... Mi mást tehettem volna, mint kedvükre tenni, és egy ínyenc fogást készíteni. Lehet nekik nemet mondani? Mint a csillogó szemű, éhes gyerekek. :D

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek