r
Nosalty Logó

Csontolt csirke töltve

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Csiki Piroska
Csontolt csirke töltve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 1120 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 4475 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 190 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.3 g

Zsír

  • Összesen
    92.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    518 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1113.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    580 mg
  • Nátrium
    304 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    292.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    242 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    99 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    417 mg
  • Retinol - A vitamin:
    239 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    495 micro
Összesen 1120 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    249.1 g

Zsír

  • Összesen
    370 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    160 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    103 g
  • Koleszterin
    2071 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4455.6 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    262 mg
  • Kálcium
    321 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    300 mg
  • Foszfor
    2321 mg
  • Nátrium
    1217 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    1171.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    968 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    77 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    76 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    274 micro
  • Kolin:
    1668 mg
  • Retinol - A vitamin:
    956 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    148 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1982 micro
Összesen 4475 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    188.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 190 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkét kicsontoljuk, kiterítjük, fóliával letakarva, óvatosan kissé kiklopfoljuk. Ízlés szerint fűszerezzük, és betesszük a hűtőbe, amíg a töltelék elkészül.
  2. A főtt tojásokat apró kockára vágjuk, hozzáadjuk a főtt kukoricát, a reszelt hagymát, a fokhagymát, sót, borsot, 2 ek olajat és végül a 2 felvert tojást.
  3. A csirkén elterítjük a tölteléket, az egyik oldalát visszahajlítjuk a feléig, majd a másik felét ráborítjuk, és körbevarrjuk.
  4. Tűzálló tálba helyezzük, megkenjük olajjal, alá is öntünk kb. 100-150 ml olajat, 50 ml vizet, lefedjük, és előmelegített sütőben megsütjük. Az utolsó 10 percben fedő nélkül sütjük. Melegen, de nem forrón szeleteljük. Tálalhatjuk főtt reszelt burgonyával, amit meglocsolunk a hús szaftjával.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4934
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 15.

Ajánló

Hidegen is tálalhatjuk uzsonnára, vacsorára.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csontolt csirke töltve
Csiki Piroska 230 recept

Nem olyan szakszerűen csontoltam, mint ahogy itt látható. Én a mellénél kezdtem, és bevarrtam, nem kötöztem. Sütés után könnyen el lehet távolítani a varratot. 15-20 perc alatt kész voltam a csontolással. Azóta még egyszer elkészítettem, és a kukorica helyett gombát használtam. Azzal talán még finomabb volt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek