r
Nosalty Logó

Csokoládés-vajkaramellás torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Samy
Csokoládés-vajkaramellás torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 37% Zsír

A tésztához

A mascarpone krémhez

A karamellszószhoz

Összesen 1261 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 37% Zsír

A tésztához

A mascarpone krémhez

A karamellszószhoz

Összesen 7556 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 37% Zsír

A tésztához

A mascarpone krémhez

A karamellszószhoz

Összesen 404 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    87.5 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    572.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    193 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.9 g
  • Cukor
    84 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    379 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    372 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 1261 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.3 g

Zsír

  • Összesen
    525.1 g
  • Telített zsírsav
    297 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1027 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3434.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    1044 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    215 mg
  • Foszfor
    1159 mg
  • Nátrium
    892 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    671.4 g
  • Cukor
    505 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    155.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2275 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    373 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2235 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    490 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    530 micro
Összesen 7556 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    28 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    183.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.8 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 404 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mascarpone krémhez

A karamellszószhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Kenjünk ki egy 20cm átmérőjű, mély tortaformát. Az aljába helyezzünk sütőpapírt.
  2. Szórjuk a kakaóport egy nagyobb tálba, adjuk hozzá a többi anyagot, alacsony fordulat számon keverjük össze őket, majd közepes fordulat számon addig keverjük míg egynemű nem lesz.
  3. Mérsékelten meleg (160-165 fok), előmelegített sütőben süssük kb. 1 órán át. Tűpróbázzuk.
  4. Hagyjuk a formában hűlni kb. 10 percig, majd borítsuk sütőrácsra.
  5. A krémhez verjük fel együtt a tejszínt és a mascarponét amíg krémes állagú nem lesz.
  6. A karamell szószhoz melegítsük fel a vajat, a barna cukrot, a tejet egy kisebb lábosban.
  7. Állandó kevergetés mellett, közepes lángon addig melegítsük, míg a cukor elolvad.
  8. Vegyük le a tűzről, keverjük hozzá a porcukrot addig, amíg habos nem lesz. Kicsit hagyjuk kihűlni, ha megdermedne, melegítsük újra, míg krémszerű nem lesz.
  9. Vágjuk 3 részre a tortát. Kenjük meg előbb a tejszínes mascarponéval (1/3), majd csurgassunk rá a karamellből (1/3). Ismételjük meg még 2x.
  10. Tegyük a tortát legalább 30 percre a hűtőbe, vagy amíg a krém meg nem dermed.
  11. Tetszőlegesen díszítsük fel.
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 138
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 18080
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Igen, egy kis csalás történt ami a fotót illeti... :) Ez a torta mini változata, ami másnap készült el. Olyan későn lettem kész az eredetivel, hogy már nem tudtam természetes fénynél lefotózni, rávakuzni nálam bűntény. Ja, még valami! Mivel elfogyott menet közben a barna cukor, a tetjére már csak fehér jutott, ezért nem igaz karamell színű. Mindezek ellenére azt megígérem, hogy nagyon finom :) Ízvarázs füzetek - Csodás, csokis sütemények

Hozzávalók

A tésztához

A mascarpone krémhez

A karamellszószhoz

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?