r
Nosalty Logó

Csokoládés szuflé pirított dióval

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokoládés szuflé pirított dióval
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 632 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 2527 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 399 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    44.5 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    238 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    530 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    245 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.8 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    249 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    245 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    261 micro
Összesen 632 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    41.9 g

Zsír

  • Összesen
    178 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    951 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2119.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    280 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    402 mg
  • Foszfor
    978 mg
  • Nátrium
    349 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    199.2 g
  • Cukor
    152 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    168.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    998 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    598 mg
  • Retinol - A vitamin:
    981 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    212 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1044 micro
Összesen 2527 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    28 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    333.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 399 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az étcsokoládét és vajat vízgőz felett megolvasztjuk (de ne legyen túl forró), belekeverjük a 4 tojás sárgáját, hozzáadjuk a lisztet és a kakaóport, majd simára keverjük.
  2. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral. A kemény hab 1/3-át lazán összekeverjük a csokis masszával, hogy lágyítsuk annak állagát, majd az egészet hozzáadjuk a maradék tojáshabhoz. Laza mozdulatokkal csomómentesre keverjük.
  3. A szufléformákat kivajazzuk, kristálycukorral kiszórjuk, és elhelyezünk benne 3-4 szem pirított diót. A tálacskákat színig töltjük a masszával, majd 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük. 10-12 perc alatt megsül. Fontos, hogy ne süssük túl, mivel akkor nem marad folyós a belseje.
  4. A kisült szuflékat azonnal tálaljuk. A közepébe egy kis lyukat csinálunk egy kanállal, és a tetejére helyezünk egy gombóc vanília fagyit, megszórjuk porcukorral és egy kevés pirított dióval.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 916
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A szuflé, véleményem szerint,  divatsütinek tekinthető. Sokan félnek az elkészítésétől, pedig valójában pofonegyszerű. A titka mindössze a jó recept és a kiváló alapanyagok. Ha a következő receptet készíted el, és figyelsz az apró lépésekre, a siker garantált, és az eredmény kiváló: egy tökéletes szuflé, amelynek folyós a belseje!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek