r
Nosalty Logó

Csokoládés piskótatorta fondant-nal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Anikusz
Csokoládés piskótatorta fondant-nal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 878 kcal
  • 4% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 7013 kcal
  • 4% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 303 kcal
  • 4% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    31.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    743 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    211 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    266 mg
  • Nátrium
    220 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    142.3 g
  • Cukor
    110 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    324 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    308 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    198 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 878 kcal
  • 4% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.8 g

Zsír

  • Összesen
    252.2 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    113 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    70 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5943.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    1689 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    189 mg
  • Foszfor
    2127 mg
  • Nátrium
    1759 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1138.2 g
  • Cukor
    877 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    333.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2594 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    244 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    190 micro
  • Kolin:
    906 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2461 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1586 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1498 micro
Összesen 7013 kcal
  • 4% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.2 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 303 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A bevonathoz

Elkészítés

A piskótához

  1. Piskóta elkészítése:
  2. A tojások fehérjét kemény habbá verjük géppel, majd kanalanként hozzáadjuk a cukrot, ekkor már alacsonyabb fokozaton verjük a habot, majd a sárgákat is egyesével hozzákeverjük alacsony fokozaton.
  3. A sütőport, a lisztet, a kakaót összekeverjük, és kanalanként összeforgatjuk a habbal. Margarinozott, lisztezett tortaformában sütjük tűpróbáig.
  4. Krém elkészítése:
  5. A pudingport a cukorral és kevés tejjel elkeverjük, majd hozzáadjuk a maradék tejet, és felfőzzük kemény krémmé.
  6. A margarint szobahőmérsékleten puhulni hagyjuk, majd keverőgéppel habosra keverjük. A kihűlt pudingot hozzákeverjük.
  7. Fondant elkészítése:
  8. A pillecukrot mikróba tesszük alaposan kimargarinozott magas falú edénybe, fél percenként kivesszük, megkeverjük megmargarinozott fakanállal, kis vizet teszünk hozzá.
  9. Mikor teljesen felolvadt, lassan hozzákeverjük a porcukrot, majd mikor már elég kemény, akkor kivesszük, és a maradék cukrot hozzágyúrjuk. Mikor már elég szilárd az állapota, egyben marad, de jól formázható, betesszük a hűtőbe jól záródó fóliába pár órára.
  10. Összeállítás:
  11. A piskótát minimum három lapra vágjuk, megkenjük a krémmel kívül, belül, ha túl folyós a krém még, akkor hűtőbe tesszük.
  12. Majd kinyújtjuk a fondant-t akkorára, amely biztosan befedi a tortát, ráterítjük, és rásimítjuk mindenhol. Majd a körbevágjuk, és a maradék fondant-nal díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 108
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 20445
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 18.

Ajánló

Bármilyen különleges alkalomra.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Anikusz 11 recept

Első fondant-nal bevont tortám, testvérem születésnapjára készült, nagyon finom volt:-).

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A bevonathoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek