r
Nosalty Logó

Csokoládés-narancsos torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szandy
Csokoládés-narancsos torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Csokoládés lap hozzávalói

Narancsos krém hozzávalói

Csokoládés krém hozzávalói

Összesen 765 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Csokoládés lap hozzávalói

Narancsos krém hozzávalói

Csokoládés krém hozzávalói

Összesen 6120 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Csokoládés lap hozzávalói

Narancsos krém hozzávalói

Csokoládés krém hozzávalói

Összesen 285 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    40.6 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    176 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    843.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    204 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    350 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.8 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    118.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    260 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    252 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    177 micro
Összesen 765 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    67.3 g

Zsír

  • Összesen
    324.6 g
  • Telített zsírsav
    193 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1411 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6747.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    1629 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    636 mg
  • Foszfor
    2797 mg
  • Nátrium
    1511 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    750 g
  • Cukor
    556 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    944.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2082 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    109 mg
  • D vitamin:
    274 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    214 micro
  • Kolin:
    692 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2015 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    548 micro
  • β-crypt
    421 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1414 micro
Összesen 6120 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    316 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.1 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 285 kcal

Hozzávalók

Csokoládés lap hozzávalói

Narancsos krém hozzávalói

Csokoládés krém hozzávalói

Elkészítés

Csokoládés lap hozzávalói

  1. A laphoz a csokoládét és a vajat egy edényben megolvasztjuk. A tojásfehérjét felverjük a cukorral. A lisztet, a sütőport és a fahéjat összekeverjük. A tojássárgáját hozzáadjuk a csokihoz és a vajhoz. A lisztes keveréket hozzákavarjuk a tojásfehérjéhez, lassan, hogy a hab össze ne törjön, majd végül a csokoládés vajat is.
  2. Kivajazott tortaformában kb. 30 percig sütjük, tűpróbáig. Ha a lap megsült, kivesszük a sütőből, és hagyjuk hűlni.

Narancsos krém hozzávalói

  1. A narancskrémhez a narancsokat alaposan megmossuk, majd nagyon vékonyan meghámozzuk. A narancsok héját 2 dl vízben főzzük 15 percig, majd 10 dkg cukrot adunk hozzá, és még 10 percen át főzzük. Ha ez kész, vegyük ki a megfőtt héjakat, hűtsük ki, majd kb. 3 dkg cukorban egyenként forgassuk át. Ezeket fel fogjuk használni a díszítésnél és a narancsos krémben is.
  2. A narancsokat csavarjuk ki, levükben főzzük meg a pudingot 10 dkg cukorral. Ha megfőtt, hagyjuk hűlni, majd lassanként a adagoljunk hozzá abból a cukros léből, amit a narancshéjak főzésekor kaptunk. Én kb. felét használtam fel, a másik felével pedig a tortalap mindkét oldalát bekentem. (Ezt nem írja az eredeti recept.) A tejszínhabot felverjük, hozzáadjuk a pudingot, majd a becukrozott narancshéjak felét apró darabokra vágjuk, és ezt is a krémhez adjuk.

Csokoládés krém hozzávalói

  1. A csokoládés krémhez forró gőz felett megolvasztjuk a csokoládét, 2 evőkanálnyit félreteszünk belőle a díszítéshez, a habot felverjük, majd összekeverjük a csokival.
  2. Ha a tortalapunk kihűlt, rákenjük a csokis krémet, aztán a narancsosat. A kimaradt csokival és a narancshéjjakkal díszítjük kedvünk szerint. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2787
  • Feltöltés dátuma: 2017. január 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Szandy 6 recept

Ezt a receptet egy Dr. Oetkeres receptkönyvben találtam, amit pudingpor mellé kaptam. A többi recept, ami benne van, egyáltalán nem volt szimpatikus, viszont ez nagyon megtetszett. Nemrég el is készítettem, csak ajánlani tudom. Természetesen a receptkönyvben lévő kép sokkal szebb, mint az enyém, de az íze kárpótol mindent. 

Hozzávalók

Csokoládés lap hozzávalói

Narancsos krém hozzávalói

Csokoládés krém hozzávalói

Címlapról ajánljuk

További cikkek