r
Nosalty Logó

Csokoládés-narancsos rolád

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
Csokoládés-narancsos rolád
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 606 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3640 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 231 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    33.8 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    508.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.8 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    296 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    288 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    247 micro
Összesen 606 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    56.3 g

Zsír

  • Összesen
    203 g
  • Telített zsírsav
    118 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1332 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3048.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    954 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    201 mg
  • Foszfor
    1011 mg
  • Nátrium
    761 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    406.6 g
  • Cukor
    243 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    438.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1776 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    101 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    774 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1729 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    456 micro
  • β-crypt
    242 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1485 micro
Összesen 3640 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 231 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojások sárgáját a vízzel, a cukorral és a vaníliacukorral krémszerű habbá verjük.
  2. Óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjék keményre vert habját.
  3. A lisztet a keményítővel, a sütőporral, kardamommal és a kakaóporral összekeverjük, majd átszitálva a tojásos masszába forgatjuk.
  4. Ezt a tésztát barna csomagolópapírral bélelt sütőtepsire simítjuk, és egyenletesen elkenjük, egy kenőkés segítségével.
  5. Előmelegített sütőbe 180 fokon 15 perc alatt készre sütjük. Azonnal kiemeljük, és a papírral felfelé, egy lisztezett deszkára borítjuk. A papírt óvatosan lehúzzuk róla, és átfordítjuk a papírt, majd így a papírral együtt feltekerjük. A hajtás alul legyen.
  6. Elkészítjük a tölteléket: A pudingport kb 2 dl tejjel simára keverjük.
  7. A maradék tejet a cukorral és a vanília kikapart magjával, narancshéjjal és lével elkeverjük, a pudingporos keveréket hozzáadjuk, kevergetve felforraljuk, ezalatt kellően besűrűsödik.
  8. A puha vajat habosra keverjük, majd a már hideg krémmel sima krémmé keverjük. A legjobb robotgépet használni, mivel megkönnyíti a dolgunkat, és sokkal finomabbra keverhetjük krémünket.
  9. A piskótát kitekerjük a papírból, és megkenjük a krém 2/3 részével, majd szépen feltekerjük, és kívülről is megkenjük a maradék krémmel. Végül reszelt csokoládéval szórjuk meg.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x26
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 74
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 9571
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csokoládés-narancsos rolád
Zsuzsamama56 321 recept

A gasztroújságok gyűjtőjeként rengeteg receptet őrzök, és ebből választottam ezt a finomságot, egy kis kiegészítéssel. Soha nem pontosan követem a recepteket, eltérek ízben.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?