r
Nosalty Logó

Csokoládés mini torták szarvasgombás édesburgonya mousse-szal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokoládés mini torták szarvasgombás édesburgonya mousse-szal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Kakaós piskóta

Krém

Csokoládé bevonat

Összesen 648 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Kakaós piskóta

Krém

Csokoládé bevonat

Összesen 5183 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Kakaós piskóta

Krém

Csokoládé bevonat

Összesen 289 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    33.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    784.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    435 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.7 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    313 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    193 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    1428 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 648 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.9 g

Zsír

  • Összesen
    270.3 g
  • Telített zsírsav
    149 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    867 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6274.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    504 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    670 mg
  • Foszfor
    1447 mg
  • Nátrium
    3478 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    653.2 g
  • Cukor
    401 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    693.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2500 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    171 micro
  • Kolin:
    396 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1542 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    11423 micro
  • β-crypt
    144 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    712 micro
Összesen 5183 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    352.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    196 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.7 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    39 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    642 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 289 kcal

Hozzávalók

Kakaós piskóta

Krém

Csokoládé bevonat

Elkészítés

Kakaós piskóta

  1. A vizet felforraljuk a kakaóval és 100 g cukorral. Kihűtjük.
  2. 150 g cukrot habosra keverünk szobahőmérsékletű vajjal, hozzáadjuk a vaníliás cukrot.
  3. A lisztet elvegyítjük a sóval, szódabikarbónával, sütőporral.
  4. A tojásos keverékhez hozzáadagoljuk a kakaós vizet, majd a lisztes keveréket.
  5. Homogénné keverjük és egy sütőpapírral lefedett tepsiben készre sütjük. 180 fok, kb. 15-20 perc
  6. Mielőtt tovább dolgoznánk vele, teljesen kihűtjük.

Krém

  1. Az édesburgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és feltesszük főni a vanília kikapart magjaival, héjával és pár karika friss gyömbérrel és egy kevés sóval.
  2. Ha megfőtt, leszűrjük, kivesszük belőle a vanília rudat és a gyömbért.
  3. Pépesítjük egy narancs reszelt héjával és fél narancs levével.
  4. Hozzáadunk egy evőkanál cukrot és ugyanennyi szarvasgomba olajat. Ezt is kihűtjük.
  5. A lapzselatint beáztatjuk hideg vízbe pár percre, majd kinyomkodjuk és a narancs másik felének levével feltesszük a tűzre, folyamatosan keverjük (ne forraljuk!) amíg felolvad a zselatin.
  6. A langyos zselatint a tejszín felvert habjába keverjük. Ehhez adagoljuk hozzá kanalanként az édesburgonya pürét.

Csokoládé bevonat

  1. Vegyünk 4 db kis tálkát (lehet akár salátás is). A kis tálkákkal megegyező méretű korongokat vágunk a piskótából. Ehhez elég a tálkát ráhelyezni és kiszúrni a piskótát.
  2. A tálkákat béleljük kis háztartási fóliával, majd adagoljuk szét a krémet bennük. A tetejükre nyomkodjuk rá a piskótakorongokat. A túllógó fóliát hajtsuk rá, hogy a piskóta ne száradjon ki.
  3. Hűtőbe tesszük dermedni legalább 5 órát, de jobb, ha egész éjszaka pihen.
  4. Másnap kiborítjuk a tálkákból (tehetünk alájuk torta alátétet vagy házilag kivágott kartont), lehúzzunk a fóliákat.
  5. Rácsra helyezzük és bevonjuk a gőz fölött olajjal felolvasztott étcsokoládéval.
  6. Hűtőben hagyjuk megdermedni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1091
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 16.

Ajánló

Egy ilyen általam összeállított tortácska pont 2 személyre elegendő. Ebből lett nekem 4 minitorta, tehát összesen 8 adag. Ha tortaformában vagy őzgerincben állítjuk össze, akkor a szokásos szeleteket tudjuk belőle vágni, én azonban szerettem volna egy kicsit eltérni a megszokásoktól.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nyugat-Franciaországból hoztam vaníliás Fleur de Sel-t (sóvirág), és az elmúlt hónapban azon töprengtem, mihez használhatnám fel. Ezt a pikáns ízvilágú desszertet alkottam vele. A receptben sima sót és vaníliát írtam a krém elkészítésénél, mert így is tökéletes. Akinek kedve van, hasonlóan a vaníliás cukorhoz otthon is tud készíteni vaníliás sót. A vaníliarudat hosszában fel kell vágni, a magjait kikaparni és összekeverni tengeri sóval. Üvegbe töltve, a rúd héját is beleszúrva pár nap alatt a só átveszi a vanília aromáját.  Nem csak az édesburgonya, de a sütőtök, barack, szilva is nagyon jól illik hozzá.

Hozzávalók

Kakaós piskóta

Krém

Csokoládé bevonat

Címlapról ajánljuk

További cikkek