r
Nosalty Logó

Csokoládés - mazsolás kuglóf

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokoládés - mazsolás kuglóf
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A kuglóf bevonásához

A forma előkészítéséhez

Összesen 1228 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A kuglóf bevonásához

A forma előkészítéséhez

Összesen 4905 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A kuglóf bevonásához

A forma előkészítéséhez

Összesen 360 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.6 g

Zsír

  • Összesen
    61.1 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    413 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    798.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    367 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    147.7 g
  • Cukor
    94 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    94.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    434 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    267 mg
  • Retinol - A vitamin:
    427 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    453 micro
Összesen 1228 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.4 g

Zsír

  • Összesen
    244.4 g
  • Telített zsírsav
    140 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1652 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3195.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    185 mg
  • Kálcium
    452 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    437 mg
  • Foszfor
    1467 mg
  • Nátrium
    607 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    590.9 g
  • Cukor
    375 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    377.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1737 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    233 micro
  • Kolin:
    1067 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1710 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    333 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1810 micro
Összesen 4905 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.5 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 360 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A kuglóf bevonásához

A forma előkészítéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A mazsolát meglocsoljuk a rummal, a kuglófformát vajazzuk-lisztezzük, ha nem szilikon formánk van.
  2. A vajat/margarint habosra keverjük a porcukorral, a reszelt citromhéjjal, a vaníliás cukorral és a sóval. Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, és habosra keverjük.
  3. A tojásfehérjét a kristálycukorral együtt kemény habbá verjük, majd a vajas masszához adjuk, és óvatosan elvegyítjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, óvatosan a masszához keverjük, majd hozzáadjuk az apró kockákra vágott csokoládét és a lecsöpögtetett mazsolát. (1 db közepes méretű kuglóf, vagy 18 db minikuglóf lesz belőle.)
  4. Az előkészített formá(k)ba töltjük a tésztát, és kb. 60 percig sütjük, ha nagy kuglóf formában készítjük. (Kicsi formák esetén a sütési idő kb. 30 perc.) Tűpróbával ellenőrizzük, szilikonos forma esetén spagetti/makarónival, hogy ne sérüljön meg a forma.
  5. Lisztezett deszkára borítjuk, és megkenjük a felforrósított baracklekvárral. Gőz felett felolvasztjuk a csokoládét, és bevonjuk vele a kuglófot. Aki nem szeretné az egészet bevonni, csorgassa meg csak a tetejét. A képen látható minikuglófok nincsenek bevonva csokoládéval.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 158
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 56
  • Össznézettség: 55634
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez egy kavart, sütőporos kuglóf. Ízlés szerint lehet variálni, hogy mivel készítjük el, csak a fantázia szab határt!

Hozzávalók

A tésztához

A kuglóf bevonásához

A forma előkészítéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek