r
Nosalty Logó

Csokoládés-mandulapelyhes őzgerinc

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Skorpió
Csokoládés-mandulapelyhes őzgerinc
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A bevonathoz

A forma kikenéséhez

Összesen 1004 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A bevonathoz

A forma kikenéséhez

Összesen 4008 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A bevonathoz

A forma kikenéséhez

Összesen 387 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.8 g

Zsír

  • Összesen
    56.6 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    269 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1194.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    176 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    458 mg
  • Nátrium
    323 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.5 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    220 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    216 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    331 micro
Összesen 1004 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.1 g

Zsír

  • Összesen
    226.3 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    1077 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4779.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    703 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    772 mg
  • Foszfor
    1832 mg
  • Nátrium
    1293 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    426.1 g
  • Cukor
    286 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    248.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    879 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    232 micro
  • Kolin:
    826 mg
  • Retinol - A vitamin:
    865 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    169 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1323 micro
Összesen 4008 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    461.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.1 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    24 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 387 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A bevonathoz

A forma kikenéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az őzgerincformát vajazzuk ki, majd szórjuk be zsemlemorzsával (esetleg liszttel).
  2. A csokoládét, mandulát(zabpelyhet) összedaráljuk, és lereszeljük a citrom héját.
  3. A tojássárgát a cukor felével, és a fűszerekkelhabosra keverjük.
  4. A vajat megolvasztjuk annyira, hogy épp folyós legyen, de ne túl meleg. Beleöntjük a fűszeres masszába a vajat.
  5. A tojásfehérjét felverjük a cukor másik felével. A habot óvatosan beleforgatjuk a masszánkba (esetleg a tejfölt is).
  6. A lisztet (darált zabpelyhet), darált csokit, mandulátés a sót isa masszáhozkeverjük.
  7. A kész masszánkat beleöntjük a formába, és megsütjük (tűpróba!).
  8. Ha megsült, kifordítjuk a formából.
  9. Ha kihűlt a tészta megolvasztjuk a csokit, és bevonjuk vele a tésztánkat, és azonnal megszórjuk a szeletelt mandulával.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 272
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 18374
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csokoládés-mandulapelyhes őzgerinc
Skorpió 49 recept

 A Házi cukrászat című könyvet lapozgattam, és megpillantottam a süti fotóját. Egyből megtetszett... A recept eredetileg 26 cm-es formában készülne, de én hirtelen a 30 cm-es formát találtam meg. A zárójelben szereplő zabpehelyhet, ill. tejfölt a nagyobb sütőformám miatt adtam hozzá (valamiért keveseltem az eredeti tésztát). A szeletelt mandulát meg is piríthatjuk.

Hozzávalók

A tésztához

A bevonathoz

A forma kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek