r
Nosalty Logó

Csokoládés Guinness torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Saza
Csokoládés Guinness torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
sörös
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 21% Zsír

torta

tetejére

Összesen 610 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 21% Zsír

torta

tetejére

Összesen 6107 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 21% Zsír

torta

tetejére

Összesen 355 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    34.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    393.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    227 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    223 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 610 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.3 g

Zsír

  • Összesen
    348 g
  • Telített zsírsav
    167 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    125 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    1181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3937.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    762 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    578 mg
  • Foszfor
    1421 mg
  • Nátrium
    989 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    719.6 g
  • Cukor
    494 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    527.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2274 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    203 micro
  • Kolin:
    606 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    504 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    811 micro
Összesen 6107 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    229 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.8 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 355 kcal

Hozzávalók

torta

tetejére

Elkészítés

torta

  1. A sütőt előmelegítjük 165 fokra. Egy kerek 23 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk-lisztezünk.
  2. Egy közepes tálban a lisztet, kakaóport, sütőport, szódabikarbónát, fahéjat és sót összekeverjük, majd ezt félrerakjuk.
  3. A másik tálban elektromos habverő segítségével közepes fokozaton felverjük a vajat, amíg krémes lesz. Ez kb 1 perc.
  4. Fokozatosan hozzáadjuk a barna cukrot, és nagy fokozaton tovább verjük, amíg nagyon könnyű és krémes lesz. Ez kb 3 perc. Csökkentsük a sebességet közepes fokozatra, és egyenként adjuk hozzá a tojásokat, majd a vanília kivonatot. Alacsony fokozaton adjuk hozzá a száraz hozzávalókat három részben, váltogatva a Guiness-szel, amit két részben adunk hozzá.
  5. Végül a pekándiót is hozzáadjuk, és mindezt jól elkeverjük. Kaparjuk a tésztát az előkészített sütőformába, és simítsuk egyenletesre.
  6. 65-70 percig sütjük. 55-60 perc után érdemes fogpiszkálóval tesztelni a közepét. Ha a fogpiszkáló tisztán jön ki a tésztából, akkor megsült. Hűtsük a tortát a formában 15-20 percig, majd fordítsuk ki egy rácsra, hogy teljesen ki tudjon hűlni.
  7. Közvetlenül tálalás előtt szórjuk meg porcukorral (különben a torta magába szívja a cukrot).
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Tepsi mérete: 23
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 740
  • Feltöltés dátuma: 2016. április 06.

Ajánló

Friss tejszínnel, tejszínhabbal és vaníliafagylalttal tálalva is nagyon finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kissé kételkedtem ebben a sütiben, nem voltam benne biztos, hogy a csokoládé és Guinness egy nyerő páros, de nem is tévedhettem volna nagyobbat. Barna sör kedvelőknek és nem kedvelőknek egyaránt ajánlom, a csokoládé és barna sör erőteljes, kissé kesernyés íze, a barna cukor édességével kombinálva egy csodálatos ízélménnyé alakult. 

Hozzávalók

torta

tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?