r
Nosalty Logó

Csokoládés fatörzs-torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
Csokoládés fatörzs-torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 918 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 5509 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 403 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    54.5 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    271 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    467.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    225 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.7 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    364 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    357 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    331 micro
Összesen 918 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    81.2 g

Zsír

  • Összesen
    327 g
  • Telített zsírsav
    161 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1626 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2804 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    386 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    400 mg
  • Foszfor
    1347 mg
  • Nátrium
    498 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    586.2 g
  • Cukor
    468 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    287.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2183 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    942 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2142 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    485 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1983 micro
Összesen 5509 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    205 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.9 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 403 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásokból és a hozzávalókból elkészítjük a piskótát, és melegen feltekerjük.
  2. 40x30-as legyen a tepsink, amit barna sütőpapírral béleltünk ki.
  3. A cukorból sűrű szirupot főzünk, olyan legyen, mint a sűrű méz, majd a puha vajjal és olvasztott csokival krémessé keverjük a robotgéppel.
  4. Megtöltjük a kihűlt lapot krémmel, majd a két végéből levágunk srégen akkora szeletet, hogy az oldalára helyezzük. Kívül is bevonjuk a csokis krémmel, villával a fa ereket cifrázzunk, és a marcipánból kis gombákat formázunk. Az oldalára tesszük, a többit a tetején elosztjuk.
  5. Olvasztott csokival spricceljük, majd zöld pisztácia darabokkal szórjuk be. Jól behűtve tesszük az ünnepi asztalra.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 9650
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csokoládés fatörzs-torta
Zsuzsamama56 321 recept

Ez a torta az ünnepi asztalról nem hiányozhat! A marcipán burgonyából úgy készítünk gombát, hogy benyomjuk a felénél a kis golyót, majd kilátszik a belseje, ami fehér. A tavalyi karácsonyi tortánkat ajánlom figyelmetekbe!

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek