r
Nosalty Logó

Csokoládémousse aszúban párolt körtével

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Csokoládémousse aszúban párolt körtével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 13% Zsír

hozzávalók a mousse-hoz

hozzávalók a párolt körtéhez

Összesen 1350 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 13% Zsír

hozzávalók a mousse-hoz

hozzávalók a párolt körtéhez

Összesen 2698 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 13% Zsír

hozzávalók a mousse-hoz

hozzávalók a párolt körtéhez

Összesen 218 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    74 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    413 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    881.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    373 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    143.5 g
  • Cukor
    122 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    348.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    499 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    77 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    242 mg
  • Retinol - A vitamin:
    489 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    441 micro
Összesen 1350 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.8 g

Zsír

  • Összesen
    148 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    826 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1762.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    329 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    282 mg
  • Foszfor
    747 mg
  • Nátrium
    325 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    287 g
  • Cukor
    244 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    696.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    998 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    154 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    484 mg
  • Retinol - A vitamin:
    979 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    241 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    882 micro
Összesen 2698 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    142.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 218 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

hozzávalók a mousse-hoz

hozzávalók a párolt körtéhez

Elkészítés

hozzávalók a mousse-hoz

  1. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk. Hozzákeverjük a vajat, majd félretesszük, hogy teljesen lehűljön.
  2. A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük - akkor jó, ha fejjel lefelé fordítva is az edényben marad.
  3. A tojássárgákat és a reszelt citromhéjat a kihűlt csokoládéhoz keverjük, majd óvatosan, több adagban a tojásfehérjehabot is a keverékhez forgatjuk.
  4. Poharakba adagoljuk, és legalább két órára hűtőbe tesszük.

hozzávalók a párolt körtéhez

  1. A körtét vékonyan felszeleteljük, és ráfacsarjuk a citrom levét. Összeforgatjuk, hogy ne barnuljon be.
  2. A vizet, a mézet, az aszút, valamint a fahéjat egy serpenyőbe öntjük, és forralni kezdjük. Hozzáadjuk a körtét, és 10-15 perc alatt készre pároljuk - akkor jó, ha üveges, szinte már áttetsző a gyümölcshús (gyorsíthatjuk a folyamatot, ha alufóliával lefedjük a tepsit).
  3. Közben felverjük a habtejszínt.
  4. Tálaláskor a mousse-ok tetejére pakolunk a párolt körtéből és pár kanállal a tejszínhabból. Citromszeletekkel, fahéjjal és csokiforgáccsal díszítjük.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1155
  • Feltöltés dátuma: 2017. december 15.

Ajánló

A körte levét főzzük tovább, amíg be nem sűrűsödik - nagyszerű lesz szósznak a tetejére!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Krémes, habos és fűszeres desszertféleség, amitől igazán különlegesnek érezhetjük magunkat.

Hozzávalók

hozzávalók a mousse-hoz

hozzávalók a párolt körtéhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek