r
Nosalty Logó

Csokoládéfelfújt chilis narancsconfittal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokoládéfelfújt chilis narancsconfittal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A csokifelfújthoz

A narancsconfithoz

Összesen 538 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A csokifelfújthoz

A narancsconfithoz

Összesen 3226 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A csokifelfújthoz

A narancsconfithoz

Összesen 268 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    31.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    388.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.7 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    193 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    85 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    287 micro
Összesen 538 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    45.6 g

Zsír

  • Összesen
    188.2 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1202 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2328.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    397 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    400 mg
  • Foszfor
    1043 mg
  • Nátrium
    361 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    346.3 g
  • Cukor
    282 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    509.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1215 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    163 mg
  • D vitamin:
    202 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    233 micro
  • Kolin:
    785 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1156 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    445 micro
  • β-crypt
    513 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1720 micro
Összesen 3226 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 268 Kcal

Hozzávalók

A csokifelfújthoz

A narancsconfithoz

Elkészítés

A csokifelfújthoz

  1. A tojásokat és a tojássárgáját kikeverjük a cukorral.
  2. A csokoládét gyöngyöző vízfürdő felett a vajjal felolvasztjuk, majd (kb. 40 fok) kissé hagyjuk kihűlni, és elkeverjük a tojásos masszával.
  3. A végén a lisztet is beleszórjuk egy csipet só kíséretében. Formába töltjük, optimális esetben 6-7 darabra elegendő.
  4. 180 fokos sütőben, vízgőz mellett 8-10 perc alatt kész. Tipp: ha rugalmas, de enyhén ellenálló a tészta teteje (érzünk egy 1,5 centis keménységet) elértük a kívánt hatást.
  5. Naracsconfit elkészítése:
  6. A narancs levét a cukorral, a narancs héjával és a chilivel szirupos állagúra sűrítjük.
  7. A végén a filéket fél perc alatt átforgatjuk a szirupban, és a csokoládé csoda mellé tálaljuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 101
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 15554
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 12.

Ajánló

A csokit fűszerezhetjük például: csillagánizzsal, kardamommal, fahéjjal vagy chilivel (ez utóbbi esetben már nem célszerű a narancsconfitba is tenni).  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karácsonyi menü elsöprő sikert aratott desszertje.:)

Hozzávalók

A csokifelfújthoz

A narancsconfithoz

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek