r
Nosalty Logó

Csokitorta Ritától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
kdrita
Csokitorta Ritától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

A díszítéshez

Összesen 796 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

A díszítéshez

Összesen 4777 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

A díszítéshez

Összesen 321 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    36.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    293 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1023.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    219 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    432 mg
  • Nátrium
    268 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.8 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    335 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    330 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    288 micro
Összesen 796 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.4 g

Zsír

  • Összesen
    218.2 g
  • Telített zsírsav
    125 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1760 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6143.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    1314 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    436 mg
  • Foszfor
    2589 mg
  • Nátrium
    1607 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    683.1 g
  • Cukor
    488 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    455.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2011 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    282 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    268 micro
  • Kolin:
    1118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1981 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    358 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1725 micro
Összesen 4777 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    412.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.9 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 321 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. 6 tojást kettéválasztjuk, a tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra, fehéredésig keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Majd a cukros tojássárgájához szitáljuk a sütőporral vegyített lisztet. A tojásfehérje negyed részét a lisztes masszához keverjük. A maradék tojásfehérjét könnyedén beleforgatjuk a lisztes masszába.
  2. 26 cm átmérőjű tortaformát margarinnal kikenjük, kilisztezzük, és beleöntjük a tésztát.
  3. Előmelegített sütőben 180 C°-on 40 -45 perc alatt készre sütjük. Sütőből kivéve hagyjuk a formában félig kihűlni, majd rácsra tesszük.
  4. Mikor teljesen kihűlt a tészta, 4 lapba vágjuk. (Tipp: érdemes recés fogazatú (pl. kenyérvágó kés) késsel szeletelni, mert nem morzsálódik.)
  5. Még hűl a tészta, összeállítjuk a krémet. A margarin a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk fokozatosan a kakaóport, végül a tojássárgáját. Addig kell habosítani, míg az összes hozzávaló krémes és sima lesz. (Érdemes megkóstolni, ha valaki édesebb krémet szeretne, lehet még hozzáadni 1-2 dkg cukrot, ha keserűbbet, akkor 1-2 dkg kakaóport.)
  6. Hűtőben állni hagyjuk kb. fél órát, hogy a margarin megdermedjen.
  7. Mikor a tészta teljesen kihűlt, és a krém is kissé megdermedt, összeállítjuk a tortát. Érdemes rácson dolgozni. Az alsó lapra 1/3 részét rákenjük a lekvárnak, majd a lekvár tetejére a csokikrém 1/3 részét, rátesszük a második lapot, ismét 1/3 rész lekvár és 1/3 rész csokikrém, ráhelyezzük a harmadik lapot, és rákenjük a maradék lekvárt és csokikrémet. Végül az utolsó lappal zárjuk. Hűtőbe tesszük, míg elkészítjük a bevonót.
  8. A vajat vagy margarint elkeverjük a kakaóporral és a cukorral, majd kis lángon lassan forrásig melegítjük. A tortabevonó csokoládét szobahőmérsékletűre hűtjük.
  9. A hűtőből kivett tortát gyors mozdulatokkal bevonjuk. Gyorsan kell dolgozni, mert elég hamar megdermed, ha hideggel érintkezik.
  10. Szobahőmérsékleten hagyjuk megdermedni, közben elkésztjük a díszítést. A tojásfehérjéből cukormázat készítünk, mikor a cukor már legalább félig felolvadt, hozzákeverjük a fél citrom levét, és addig keverjük a habverő legmagasabb fokozatával, míg kemény és fényes krém lesz.
  11. Habzsákba töltjük. (Én uzsonászsacskót szoktam használni.) És csak a képzelet szab határt a díszítés mintájának.
  12. Szeletelés előtt 3-4 órára hűtőbe helyezzük. Ha lehetőség van akár egy éjszakára.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8432
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 12.

Ajánló

Szeretem a lányommal együt késziteni. Ő sok mindenben nagyon ügyes kis kukta, és a segítségért mindig van egy kis krémmaradék a tálakban. Jó móka.:)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A csokitorta nagy kedvenc nálunk, lehet meggyes, lehet narancsos. Ezt a receptet a régi Bambitorta emlékeim után álmodtam meg. Hát nálunk a hűtési időt nem bírta ki, örülök, hogy előtte még sikerült lefotóznom.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek