r
Nosalty Logó

Csokitorta a legegyszerűbben

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nikcsu konyhája
Csokitorta a legegyszerűbben
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Piskótához

Krémhez

Tetőhöz

Összeállítás

Összesen 496 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Piskótához

Krémhez

Tetőhöz

Összeállítás

Összesen 5920 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Piskótához

Krémhez

Tetőhöz

Összeállítás

Összesen 303 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    30.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    635.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    185 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    243 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.3 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    228 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    224 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 496 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.2 g

Zsír

  • Összesen
    369.8 g
  • Telített zsírsav
    220 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    106 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1926 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7624.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    168 mg
  • Kálcium
    2224 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    390 mg
  • Foszfor
    2919 mg
  • Nátrium
    1883 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    555.1 g
  • Cukor
    338 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    602.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2732 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    353 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    231 micro
  • Kolin:
    1069 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2691 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    500 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1536 micro
Összesen 5920 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    389.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 303 Kcal

Hozzávalók

Piskótához

Krémhez

Tetőhöz

Összeállítás

Elkészítés

Piskótához

  1. Vajazzuk ki a tortaformánkat, majd szórjuk be liszttel. A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
  2. A tojásokat különválasztjuk, a fehérjéket felverjük a fele cukorral. A sárgájákat is felverjük habosra a maradék cukorral, és 2 evőkanál vízzel ( amíg nem lesz a sárgája fehéres, habos színű nem lesz).
  3. Külön tálba keverjük össze a liszttel a sütőport, majd keverjük össze a tojásokat és adagoljuk hozzá a lisztet. Szúrópróbával ellenőrizzük, hogy a piskóta már megsült, és hagyjuk kihűlni.
  4. Ha már kihűlt, vágjuk 3 felé a piskótát.

Krémhez

  1. Főzzük meg a pudingot a tejjel, és olvasszuk bele a csokoládét, majd keverjük bele a vajat és a cukrot.
  2. Felverjük a tejszínhabot a habfixálóval.
  3. Ha kihűlt a puding, hozzákeverjük a tejszínhabot.

Tetőhöz

  1. A csokoládét megpuhítjuk gőz fölött. Mindig jó minőségű csokoládét használjunk, kakaótartalma 50 % felett legyen, és az olvasztásához tördeljük össze kis darabokra. Lassan történjen az olvasztás, ugyanis, ha túlhevítjük, összecsomósodhat. A vajat is beleolvasztjuk, és hozzáadjuk a pár csepp olajat, hogy szép fényes legyen.

Összeállítás

  1. A krémünket 3 részre osztjuk plusz egy kis részt elteszünk a díszítéshez. Megkenjük a legalsó lapot a krém egyharmadával, majd ráhelyezzük óvatosan a középső lapot, és azt is szépen megkenjük a krém második harmadával. Az utolsó lapot is rátesszük, és a maradék krémmel beborítjuk a torta felületét.
  2. A félretett krémmel az alját telenyomjuk habpöttyökkel, majd a tetejét is, hogy a csokimáz ne tudjon lefolyni róla. Legvégén ráöntjük a csokimázat, és hagyjuk megszilárdulni.
  3. Ha van kedvünk, marcipánnal kidíszíthetjük a tortát, hogy hangulatosabb legyen.
  4. Tálaláskor ügyeljünk arra, mikor a tortát felvágjuk, hogy langyos vízbe mártott késsel vágjuk fel, hogy a csoki ne törjön el rajta.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6116
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Nikcsu konyhája 8 recept

A családom nem szereti a tömör krémű tortákat, ezért egy lágyabb tortát szoktunk készíteni, ami habtejszínből készül. Sokkal finomabb, lágyabb és egyszerűbb.

Hozzávalók

Piskótához

Krémhez

Tetőhöz

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek