r
Nosalty Logó

Csokitorta Baileys-es krémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dávid
Csokitorta Baileys-es krémmel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A piskótához

A krémhez

Az összeállítás

A tetejére

Összesen 1556 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A piskótához

A krémhez

Az összeállítás

A tetejére

Összesen 18658 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A piskótához

A krémhez

Az összeállítás

A tetejére

Összesen 375 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.7 g

Zsír

  • Összesen
    104.7 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    358 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1098.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    250 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    460 mg
  • Nátrium
    240 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.7 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    618 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    608 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    130 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    267 micro
Összesen 1556 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    272.1 g

Zsír

  • Összesen
    1256.9 g
  • Telített zsírsav
    589 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    278 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    4300 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13184.6 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    493 mg
  • Kálcium
    3001 mg
  • Vas
    61 mg
  • Magnézium
    1182 mg
  • Foszfor
    5523 mg
  • Nátrium
    2875 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1592.7 g
  • Cukor
    868 mg
  • Élelmi rost
    75 mg

VÍZ

  • Összesen
    913.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7418 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    545 micro
  • K vitamin:
    100 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    549 micro
  • Kolin:
    2010 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7290 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    1565 micro
  • β-crypt
    56 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3207 micro
Összesen 18658 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 375 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Az összeállítás

A tetejére

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótából három lapot kell sütnünk, így a mennyiségeket harmadolni kell.
  2. 25 g kakaóport elkeverünk 275 g liszttel és 6 g sütőporral. 200 g puha vajat és 200 g kristálycukrot robotgéppel habosra keverjük, és egyenként hozzáütünk négy darab tojást, és simára keverjük.
  3. Folyamatos keverés mellett, felváltva hozzáadjuk a lisztes keveréket és 150 ml tejet, és addig keverjük, amíg szép krémes és homogén tésztát kapunk.
  4. Egy 22 centis tortaformát kivajazunk, beleöntjük a tésztát, és 175 fokos sütőben 40 perc alatt készre sütjük, majd tűpróbával ellenőrizzük, hogy teljesen átsült-e. Ha kész, ugyanezt megismételjük még kétszer.

A krémhez

  1. A krémhez a szobahőmérsékletű mascarponét és a szintén szobahőmérsékletű vajat elkeverjük az öt evőkanál porcukorral.
  2. Vízgőz felett megolvasztjuk az apróra tört csokoládét, és folyamatos keverés mellett a mascarponés keverékhez adjuk, majd hozzákeverjük a kávélikőrt is.
  3. A hideg tejszínt elkezdjük habbá verni, majd amikor már félig felvertük, hozzáadjuk a maradék két evőkanál porcukrot, és teljesen kemény habot verünk belőle. Összeforgatjuk a mascarponés keverékkel, és félretesszük.

Az összeállítás

  1. A tortalapok tetejét levágjuk, hogy egyenes legyen. Egy tortalapot lefektetünk, megkenjük a krémmel, majd erre egy újabb tortalapot teszünk és egy újabb adag krémet. Végül a harmadik lapot is ráhelyezzük, majd az egészet bevonjuk a maradék krémmel. A tortát hűtőbe tesszük két órára.

A tetejére

  1. Az étcsokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, majd a kihűtött torta szélére csorgatjuk.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Receptkönyvben: 241
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 32637
  • Feltöltés dátuma: 2017. december 19.

Receptkategóriák

Egy melós torta, cserébe gyönyörű, és óriási adag a végeredmény, nagyon sok emberre. Ha csak egy normális méretű, 6-8 emberes tortára van szükség, akkor nyugodtan harmadold a mennyiségeket!

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Az összeállítás

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek