r
Nosalty Logó

Csokitöltelékes kalácska

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokitöltelékes kalácska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Töltelék

Kalács összeállítása

Összesen 767 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Töltelék

Kalács összeállítása

Összesen 3073 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Töltelék

Kalács összeállítása

Összesen 298 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    33.9 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1057.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    300 mg
  • Nátrium
    532 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    93.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    283 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    274 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 767 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.2 g

Zsír

  • Összesen
    135.5 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    661 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4228.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    177 mg
  • Kálcium
    258 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    432 mg
  • Foszfor
    1199 mg
  • Nátrium
    2127 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    427.3 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    374.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1132 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    332 micro
  • Kolin:
    371 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1094 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    418 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    656 micro
Összesen 3073 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    408.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    205 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 298 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Kalács összeállítása

Elkészítés

Tészta

  1. Az élesztőt felfuttatjuk egy kevés vízben és egy kanál cukor társaságában.
  2. A lisztet, ha van időnk és kedvünk szitáljuk meg, mert sokkal jobb, lazább tésztát kapunk :) Ha nincsen szitánk, akkor egy levesszűrő is pont megteszi.
  3. Összekeverjük a hozzávalókat, ha az élesztő felfutott.
  4. Jól kidolgozzuk a tészát. Kelni hagyjuk meleg helyen kb. 40 percig.

Töltelék

  1. A vajat elektromos főzőlapon 5-ös fokozaton felolvasztjuk egy kis lábasban.
  2. Hozzáadjuk állandó keverés mellett a porcukrot.
  3. Majd hozzáadjuk a kakaót, és tovább kevergetjük.
  4. Félrehúzzuk, és az apróra vágott aszalt gyümölcsöket belekeverjük.
  5. Betesszük a hűtőbe egy kis időre, ha kihűlt.

Kalács összeállítása

  1. A tölteléket kivesszük a hűtőből.
  2. A tésztát kinyújtjuk kerekre kb. fél cm magas legyen a tészta.
  3. Cikkekre vágjuk a tésztát.
  4. A tölteléket a közepébe tesszük, feltekerjük.
  5. Tojással megkenjük a tetejét, és sülni tesszük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 67
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4270
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretjük a kalácsokat, főleg a kakaós kalácsot. Mivel boltban már nem gyakran vásárolunk péksüteményeket, hanem az itthon elkészített finomságokat reggelizzük, ezért a változatosság kedvéért újabb fajtákat szoktam elkészíteni. Kifejezetten finom csokis, kakaós töltelékkel kalácsot ritkán lehet enni. Ez most úgy sikerült, amilyenre vágytam...  

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Kalács összeállítása

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek