r
Nosalty Logó

Csokis-vaníliás kuglóf étcsokoládé-darabokkal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Niki13
Csokis-vaníliás kuglóf étcsokoládé-darabokkal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 885 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 3534 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 286 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    36.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    622 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    248 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.8 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    263 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    250 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    207 micro
Összesen 885 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    75.1 g

Zsír

  • Összesen
    145 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    548 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2488.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    602 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    260 mg
  • Foszfor
    993 mg
  • Nátrium
    423 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    471.4 g
  • Cukor
    163 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    190.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1053 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    364 micro
  • Kolin:
    487 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1000 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    636 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    830 micro
Összesen 3534 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    201 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 286 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 0,5 dl tejet meglangyosítunk, hozzáadunk 1 teáskanál cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Hagyjuk pihenni 5-10 percet, míg az élesztő felfut.
  2. Veszünk két nagyobb tálat. Az egyik lesz a csokis masszához, a másik a vaníliás masszához. A vaníliás tálba kimérünk 20 dkg lisztet. A csokis tálba pedig először beletesszük a kakaót, majd a kakaó tömegét pótoljuk fel liszttel, 20 dkg-ig! Erre azért van szükség, mert a kakaó sok folyadékot vesz fel magában is. Emiatt a megfelelő állaga elérése érdekében, valamint, hogy ne legyen több a csokis massza a vaníliásnál, így annyival kevesebb lisztet használunk a csokishoz, amennyi kakaót teszünk bele!
  3. Egy harmadik tálban felolvasztjuk a margarint, majd a kimért cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk ezután a sót, olajat, tojásokat, és összedolgozzuk. Majd ha az élesztőnk már kész, azt is hozzáadjuk.
  4. Magunkhoz vesszük a két lisztes tálat, és a kész masszát igyekszünk fele-fele arányban beleönteni. Tehát az egyik felét a masszának a kakaós lisztbe, a másik felét a masszának a sima lisztbe.
  5. Ezután megfogjuk a vaníliás ízűnek szánt tálat, beletesszük még a vaníliaaromát, 1,5 dl tejet és az előre össze darabolt csokoládé felét, és csomómentesre keverjük.
  6. Majd megfogjuk a csokis masszának szánt edényt, ebbe szintén öntünk először 1,5 dl tejet és a maradék csokidarabokat. Összedolgozzuk. Majd ha még igényli a másik massza állagához képest nézve, további 0,5 dl tejet tehetünk még hozzá. Ez a tejpótlás a kakaó nedvesség felvétele miatt előfordulhat.
  7. Kikenjük a sütőformát margarinnal, majd felváltva adagolva a két tésztát cirombásan beleöntjük. Leterítjük konyharuhával, és hagyjuk kelni 1 órát meleg helyen. (Ez történhet fűtőtest közelében, bemelegített, de már nem működő mikróban/sütőben.)
  8. 1 óra elteltével a forma tetejével nagyjából egy síkba fog kerülni a megkelt tésztánk. Ha ez megtörtént, előre melegített sütőben (én régi típusú gáztűzhelyben sütöttem) alacsony lángon 20-25 perc alatt készre sütjük. A sütési idő lejártához közel érdemes tűpróbát végezni, mivel a régi sütők átka miatt, nem biztos, hogy minden esetben ugyanolyan hőfokra sikerül állítani. Így lehet pár perc eltérés a sütési időben.
  9. Ha kisült, hagyjuk pihenni pár percet a formában, majd míg meleg, kiborítjuk a formából.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Tepsi mérete: ~25*10
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 144
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 11448
  • Feltöltés dátuma: 2020. április 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csokis-vaníliás kuglóf étcsokoládé-darabokkal
Niki13 3 recept

Régi típusú gáztűzhelyben készült, napok múlva is finom friss.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek