r
Nosalty Logó

Csokis-tejszínhabos szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokis-tejszínhabos szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 366 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2929 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 252 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    660.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    200 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    241 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.2 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 366 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    54.3 g

Zsír

  • Összesen
    163.8 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    770 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5281.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    1604 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    218 mg
  • Foszfor
    1924 mg
  • Nátrium
    1441 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    305.9 g
  • Cukor
    200 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    282.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1202 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    478 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1164 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    451 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    775 micro
Összesen 2929 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    450.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 252 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk, s adunk közbe hozzá 1 cs vanilin cukrot.
  2. A sárgájához keverjük először a cukrot, majda lisztet, sütőport, s a tejjel csomómentesre keverjük. Végül óvatosan belekeverjük a habot.
  3. Sütőpapíros tepsin kisütjük a piskótát kb. 10-12 perc alatt.
  4. Ha kivettük. egy konyharuhával fedjük be, hogy ne száradjon ki.
  5. A habtejszínt kezdjük felverni, adjunk hozzá 3 ek porcukrot. Azselatint egy kis vízbe melegítsük fel, és öntsük a készülő habhoz. Verjük fel minél keményebb tejszínhabbá.
  6. A margarint kikeverjük a porcukorral.
  7. Egy tábla csokit megolvasztunk mikróban 350 W-on 2 perc alatt, hozzákeverjük a margarint, egy kis tejszínhabot, valamint egy ek nutellát.
  8. Alufóliával kibélelünk egy kis sütőformát, s beleöntjük a csokit, s ráegyengetjük a maradék tejszínhabot.
  9. Befedjük egy réteg piskótával.
  10. Főzünk egy csokipudingot 3 dl tejből, 3 ek kristálycukorból, 1 cs étcsoki pudingból, egy fél ü rumaromából, és ráöntjük a piskótára. Végül befedjük egy réteg piskótával.
  11. Már csak annyi dolgunk van, hogy egy éjszakára betegyük a hűtőbe.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 160
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 19864
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vendégeket vártunk, s egyszerre négyféle sütit sütöttem, ő volt az egyik. A készítés menetéről és a többiről találtok képeket még itt.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?