r
Nosalty Logó

Csokis-tejszínes feketeerdő-torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Debmo
Csokis-tejszínes feketeerdő-torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A meggykrémhez

A tejszínhab réteghez

A csokiréteghez

Összesen 833 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A meggykrémhez

A tejszínhab réteghez

A csokiréteghez

Összesen 6660 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A meggykrémhez

A tejszínhab réteghez

A csokiréteghez

Összesen 244 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    28.8 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    196 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    813.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    336 mg
  • Nátrium
    232 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    131.7 g
  • Cukor
    86 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    255 micro
Összesen 833 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    101 g

Zsír

  • Összesen
    230.3 g
  • Telített zsírsav
    169 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1566 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6505.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    217 mg
  • Kálcium
    1279 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    422 mg
  • Foszfor
    2692 mg
  • Nátrium
    1853 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1053.3 g
  • Cukor
    690 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    583.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    964 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    264 micro
  • Kolin:
    1183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    955 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2044 micro
Összesen 6660 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    239.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.8 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 244 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A meggykrémhez

A tejszínhab réteghez

A csokiréteghez

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskóta hozzávalóiból piskótát sütünk: a fehérjét külön egy csipet sóval felverjük, a sárgáját a langyos borral és a cukorral összekeverjük. A sárgájához adjuk a lisztet, a sütőport és a kakaót, majd összekeverve legutoljára adagoljuk hozzá a kemény habbá vert fehérjét. Kivajazott tortaformába közepes hőmérsékleten megsütjük, majd hűlni hagyjuk.
  2. A meggykrémez először külön választjuk a meggyet és a levét. A pudingporhoz adjuk a meggykrém hozzávalóinál felsorolt összes többi hozzávalót, majd a meggy levével és a vízzel elkeverjük. Ezután adjuk hozzá a meggyet, de 16 darabot tegyünk félre, vagy áztassuk be jamaikai rumba. A pudingot főzzük meg. Eddigre már legyen kihűlve a tortánk, és legyen három részre vágva.
  3. A tejszínhab-réteghez a szokásos módon verjük alaposan fel a tejszínt a cukorral, a vaníliás cukorral és a habfixálóval.
  4. A csokiréteghez egy tábla csokit gőz fölött a vajjal megolvasztunk, és alufóliára két kupacot öntve szépen kör alakúra simítjuk. A kör átmérője akkora legyen, mint a torta átmérője.
  5. Összeállítás: a kihűlt tortát három részre vágjuk. (Javaslom damil használatát, mert azzal nagyon szépen egyenletesen lehet elvágni. A torta széleit késsel bevágjuk, majd a damilt áthúzva átvágjuk.) A rétegezés során az alsó és a középső rétegre kenjük a meggykrémet, majd rövid hűlés után rátesszük a csokilapot. A meggykrém már ne legyen forró, de annyi hő legyen még benne, hogy a csokilap egy picit ráolvadjon. Ezek után ismét hagyjuk hűlni a tortalapokat.
  6. Ha a torta teljesen kihűlt, akkor mehet rá a felvert tejszínhab. Alsó réteget egy tálcára téve rákenjük a tejszínhab 1/3-át, majd rátesszük a középső réteget, erre is jöhet a tejszín 1/3-a, majd az utolsó tortalap, és legvégül fedjük a maradék tejszínhabbal.
  7. A díszítéshez én még külön felvertem 1/2 liter tejszínhabot, mert így fed tökéletesen, de a díszítést másképp is meg lehet oldani, akkor nem kell még külön tejszín. A díszítés fantázia dolga.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Tepsi mérete: 30x8
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 99
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 58087
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 14.

Receptkategóriák

Egy ismerősöm kért meg, hogy készítsek a lányának születésnapjára feketeerdő-tortát. Sokféle recept kering, de nekem ez a csokis-tejszínes változat az igazi.

Hozzávalók

A piskótához

A meggykrémhez

A tejszínhab réteghez

A csokiréteghez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?