r
Nosalty Logó

Csokis-meggyes süveg

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokis-meggyes süveg
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A kenéshez és a tetejére

Összesen 967 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A kenéshez és a tetejére

Összesen 7728 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A kenéshez és a tetejére

Összesen 435 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    51.9 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    907.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    194 mg
  • Foszfor
    361 mg
  • Nátrium
    186 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.4 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    125 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 967 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.1 g

Zsír

  • Összesen
    415.6 g
  • Telített zsírsav
    246 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    125 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    514 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7259.2 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    1050 mg
  • Vas
    85 mg
  • Magnézium
    1555 mg
  • Foszfor
    2887 mg
  • Nátrium
    1487 mg
  • Réz
    11 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    907.2 g
  • Cukor
    559 mg
  • Élelmi rost
    79 mg

VÍZ

  • Összesen
    304.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    953 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    92 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    226 mg
  • Retinol - A vitamin:
    870 micro
  • α-karotin
    70 micro
  • β-karotin
    998 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    665 micro
Összesen 7728 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    409.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.2 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 435 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez és a tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  2. Egy nagy tálban forgassuk össze a lisztet, a porcukrot, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót.
  3. Ehhez a keverékhez adjunk hozzá 115 g hideg vajat apró kockákra vágva. A kézi mixer dagasztó fejével keverjük át jó alaposan, míg lágy morzsaszerűvé nem válik.
  4. Az étcsokit és az aszalt meggyet vágjuk apró darabokra, majd forgassuk bele a lisztes keverékbe.
  5. Egy kis mérőedénybe mérjük ki az írót, és adjunk hozzá 1 tk vaníliaaromát. Ezt a folyadékot keverjük hozzá a száraz keverékhez. Egy kanállal keverjük össze, de nem szabad nagyon eldolgozni.
  6. Lisztezett felületen 3-4 mozdulattal gyúrjuk össze a tésztát, és formázzunk belőle korongot: kb. 18-20 cm átmérőjűt és 3-4 cm magasat.
  7. Ezt a korongot vágjuk 8 cikkelyre.
  8. A tojást verjük fel kissé, és adjunk hozzá 1 ek írót vagy tejet. Ezzel a folyadékkal kenjünk meg minden süveget.
  9. A maradék porcukorból és a fahéjból készített keverékkel szórjuk meg a süvegeket.
  10. Ezután tegyük őket sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól távol, mert megnőnek.
  11. 15-20 percig süssük.
  12. Ha szép aranyszínűek, akkor vegyük ki őket a sütőből, és gazdagon szórjuk meg porcukorral. A sütőt erős grill fokozatra állítva tegyük vissza a süvegeket karamellizálódni. Maximum 1 perc kell nekik, és figyelni kell, mert könnyen megég a cukor.
  13. Rácson hagyjuk kihűlni!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9526
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 17.

Ajánló

Én jobban szeretem a kisebb sütiket, ezért az elkészítés során, amikor a tésztát cikkelyekre vágom, minden cikket még megfelezek, hogy kisebb háromszögeket kapjak.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy mexikói barátnőm készítette először ezt a sütit egy angol tábor keretében. Komoly fejtörést okozott, hogy minden amerikai alapanyag magyar megfelelőjét megtaláljuk. Azt hiszem nagyon jól sikerült :).

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez és a tetejére

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek