r
Nosalty Logó

Csokis-meggyes Sündy konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sündy
Csokis-meggyes Sündy konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A meggyes krémhez

A tejszínes krémhez

Összesen 397 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A meggyes krémhez

A tejszínes krémhez

Összesen 3967 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A meggyes krémhez

A tejszínes krémhez

Összesen 187 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 397 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.3 g

Zsír

  • Összesen
    198.1 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1459 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2620.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    559 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    225 mg
  • Foszfor
    1128 mg
  • Nátrium
    553 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    491.9 g
  • Cukor
    235 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    923.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1783 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    313 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    812 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1757 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    313 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1264 micro
Összesen 3967 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    123 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 187 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A meggyes krémhez

A tejszínes krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásokat habosra felverjük, majd a cukrot és vaníliás cukrot beleszórjuk és tovább keverjük.
  2. A lisztet a kakaóporral elvegyítjük, majd a keveréket folyamatosan adagolva a tojásos krémhez keverjük. A tésztát a sütőpapírral lefedett tepsi hátára simítjuk, és előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt megsütjük.
  3. A kész piskótát kettévágjuk. A süti tetejének szánt lapból kiszúrunk egy tetszőleges mintát (én mivel páromnak készítettem, egy szívecske formát használtam), a kivágástfélretesszük. A kiszúrt lapotfolpackratesszük.
  4. A meggyet lecsepegtetjük és a levét felfogjuk. Ha kell vízzel egészítsük ki, hogy meglegyen 4 dl. A pudingport a tasakon lévő leírás szerint elkészítjük, de a befőttlével és 1 ek cukorral. Beleforgatjuk a meggyszemeket és a kiszúrt piskótára kenjük. Ezután kb 30 percre hűtőbe tesszük.
  5. Közben elkészítjük a tejszínes krémeket. A csokit az olajjal vízfürdőben, alacsony hőfokon simára olvasztjuk és hűlni hagyjuk. A tejszínt a porcukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük, kétfelé osztjuk. Az egyik felébe belekeverjüka csokoládét és habzsákba töltjük. A kihűlt meggyes krémre egymástól 1 cm-re vastag csíkokat nyomunk. A tejszín másik felét a sötét csíkok közé nyomjuk.
  6. A másik piskótalapot a krémre tesszük, majd egy tál segítségével átfordítjuk. Így a kiszúrt lap kerül felülre, melyről lehúzzuk a fóliát. A kiszúrt formát visszatesszük a helyére és csokireszelékkel, vagy porcukorral megszórjuk. A kiszűrt formát kissé eltoljuk, így látszani fog a meggyes krém.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3539
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 15.

Ajánló

Bármilyen alkalomra tuti siker. Valentin napra, évfordulóra szívecske, karácsonyra fenyőfa vagy csillag mintával is el lehet készíteni. De aki hagyományosabb tortát szeretne, díszítheti tejszínhabbal is. A meggyes és tejszínes krémeket külön-külön már rengeteg sütihez felhasználtam.

Receptkategóriák

Csokis-meggyes Sündy konyhájából
Sündy 1 recept

Párom imádja a meggyet és a csokit. A lúdláb után ezzel a süteménnyel arattam nála a legnagyobb sikert. Azóta is emlegeti :) Ahogy megláttam a Haas versenykiírását, tudtam, hogy ezt a sütit kell beneveznem. Lehet, hogy elsőre bonyolultnak tűnik, de szerintem bárki könnyedén elkészítheti és megéri a "pepecselést".

Hozzávalók

A piskótához

A meggyes krémhez

A tejszínes krémhez

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek