r
Nosalty Logó

Csokis-meggyes-krémsajtos szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csiki Piroska
Csokis-meggyes-krémsajtos szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A sütihez

A pudingos krémhez

A meggyes részhez

A tetejére

Összesen 893 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A sütihez

A pudingos krémhez

A meggyes részhez

A tetejére

Összesen 7134 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A sütihez

A pudingos krémhez

A meggyes részhez

A tetejére

Összesen 288 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    36.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    636.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    187 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    218 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    131.6 g
  • Cukor
    97 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 893 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.3 g

Zsír

  • Összesen
    292.5 g
  • Telített zsírsav
    132 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    1156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5093.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    1497 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    376 mg
  • Foszfor
    1743 mg
  • Nátrium
    1305 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1052.5 g
  • Cukor
    775 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    353.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1680 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    232 micro
  • Kolin:
    678 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1652 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    341 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1032 micro
Összesen 7134 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    205.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.5 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 288 kcal

Hozzávalók

A sütihez

A pudingos krémhez

A meggyes részhez

A tetejére

Elkészítés

A sütihez

  1. A 4 tojássárgáját 75 g cukorral habosra kavarjuk, 3-4 részben belekavarjuk a puha vajat, majd a sütőporos kakaós lisztet és a reszelt csokit. A tojások fehérjét a maradék cukorral és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, majd a dióval váltakozva óvatosan a lisztes masszába beleforgatjuk.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsibe elsimítjuk, előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük (tűpróba).
  3. A pudingot a szokásos módon megfőzzük, amikor langyosra hűlt, belekavarjuk a vajat, ha kihűlt, hozzáadjuk a krémsajtot és simára kavarjuk.
  4. A kihűlt tésztát vízszintesen elvágjuk, az alsó lapot megkenjük a meggykocsonyával, rásimítjuk a krémet, óvatosan ráhelyezzük a másik lapot. A tetejét bevonjuk valamilyen mázzal. (Nálam tojásfehérje, porcukor és citromlé). Majd megszórjuk csokoládéforgáccsal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 25x35
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 228
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 12107
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csokis-meggyes-krémsajtos szelet
Csiki Piroska 230 recept

A máz készítéséhez 1.5 tojásfehérjét és 35 dkg cukrot használtam, és kb. 1 tk citromlét. A cukor mennyisége függ a tojás méretétől, és hogy mennyire kemény mázat akarunk készíteni. Aki fél a nyers tojásfehérjétől, bevonhatja gőz felett készült tojáshabbal.

Hozzávalók

A sütihez

A pudingos krémhez

A meggyes részhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk