r
Nosalty Logó

Csokis-kávés piskótatekercs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
Csokis-kávés piskótatekercs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 499 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 2985 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 362 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    33.9 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    224.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.3 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    287 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    281 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 499 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.5 g

Zsír

  • Összesen
    203.3 g
  • Telített zsírsav
    124 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    746 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1349 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    172 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    453 mg
  • Nátrium
    457 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    253.9 g
  • Cukor
    166 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    311.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1721 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    229 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1687 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    395 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    244 micro
Összesen 2985 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    24.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    208 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    204 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 362 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta készítése:
  2. A tojásfehérjékből pár csepp citromlével és a porcukorral kemény habot verünk.
  3. Hozzáadjuk kanalanként a lisztet, a vaníliás cukrot és a megolvasztott, lehűtött vajat.
  4. Felét sütőpapírral bélelt tepsibe egyengetjük.
  5. Forró sütőbe tesszük és takarékon 5 percig sütjük.
  6. Eközben a maradék tésztához hozzákeverjük a kakaóport és a rumot.
  7. A tepsit kivesszük a sütőből és ráegyengetjük a kakaós tésztát.
  8. Lassú tűzön megsütjük.
  9. A sütőből kivéve a tepsiben feltekerjük a tésztát a sütőpapírral együtt.
  10. Konyharuhába csavarva deszkára helyezzük, megvárjuk míg kihűl.
  11. Hidegen kitekerjük, megkenjük a krémmel, és visszatekerjük.
  12. Legalább két órán át pihentetjük a hűtőben mielőtt felszeljük.
  13. A krém készítése:
  14. A vajat a cukorral habosra keverjük.
  15. A tojást a tejszínnel, a kakaóval, kávéval és liszttel gőz fölött sűrűre főzzük.
  16. Kihűlés után összekeverjük a cukros vajjal.
  17. Hozzáadjuk a rumot.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 611
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 27
  • Össznézettség: 168054
  • Feltöltés dátuma: 2009. január 23.

Ajánló

Kávé, tea, tejes turmixok.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csokis-kávés piskótatekercs
Harmathy Ildikó 313 recept

Az a tervem, hogy Vilmos buliján rolád-parádéval kápráztatom el a gyerekeket. Erre edzek. (Vilmos nem tudja, mit tervezek, csak boldogan falja a roládokat.)   Arra gondoltam: csinálok fehér, sárga, rózsaszín, barna piskótaroládokat (fehéret tojásfehérjéből citromkrémmel vagy kókusszal; sárgát sima piskótából narancskrémmel; rózsaszínt valami lekvárral; a csokis ilyesmi lesz, lehet csak csokis piskótából) és különböző színű sós roládokat is (paradicsomos, brokkolis, tojásos, stb. – majd még kitalálom. (Ha van ötletetek, szívesen veszem a segítséget!) Jó tarka-barkán fogom tálalni − megpróbálom elkápráztatni a bandát. Vilmos örülni fog - szerintem -, mert annak ellenére, hogy folyton kritizálja a főztömet, a haverok előtt szeret nagyképűsködni az anyja remekeivel :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek