r
Nosalty Logó

Csokis-karamellás pudingtorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gonoszka1
Csokis-karamellás pudingtorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskótához

Csokikrémhez

Karamellkrémhez

Tortaforma kikenéséhez

A torta oldalára

Összesen 503 kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskótához

Csokikrémhez

Karamellkrémhez

Tortaforma kikenéséhez

A torta oldalára

Összesen 4030 kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskótához

Csokikrémhez

Karamellkrémhez

Tortaforma kikenéséhez

A torta oldalára

Összesen 214 kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    823.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    267 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    281 mg
  • Nátrium
    225 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.7 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 503 kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    92 g

Zsír

  • Összesen
    165.1 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1328 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6586.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    2138 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    221 mg
  • Foszfor
    2250 mg
  • Nátrium
    1797 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    533.5 g
  • Cukor
    295 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    296.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1251 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    214 micro
  • Kolin:
    921 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1236 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1495 micro
Összesen 4030 kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    352.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 214 kcal

Hozzávalók

Piskótához

Csokikrémhez

Karamellkrémhez

Tortaforma kikenéséhez

A torta oldalára

Elkészítés

Piskótához

  1. A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral és a vízzel habosra keverjük. A sütőporral elkevert lisztet hozzákeverjük. Ezután óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot.
  2. Kivajazott-kilisztezett tortaformában, 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 30-35 perc alatt megsütjük. Tűpróba! Rácsra téve kihűtjük.
  3. A csokikrémhez 3 dl tejet felteszünk melegedni. Közben a cukrot és a pudingport kikeverjük 1 dl tejben. Ha a tej felforrt, belekeverjük a cukros pudingport, és 1-2 perc alatt besűrítjük. Időnként megkeverve langyosra hűtjük, majd robotgéppel elkeverjük benne a puha vajat.
  4. A karamellkrémet ugyanígy készítjük el.
  5. Ha minden kihűlt, akkor a piskótát három részre vágjuk. Az alsó lapra rákenjük a csokipudingot, majd rátesszük a középső piskótalapot. Erre a karamellpudingot kenjük. Rátesszük a piskóta tetejét, és körbekenjük a tortát is a pudingokkal (én nagyon kevés krémet tettem a tetejére, mert ostyalappal díszítettem a tetejét).
  6. Szárazon megpirítjuk a mandulalapokat, és ha kihűltek, bepanírozzuk vele a torta oldalát. Díszítjük tetszés szerint.
  7. Hűtőbe tesszük pár órára, de legjobb egy éjszakára.
  8. Szeletekre vágva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3003
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csokis-karamellás pudingtorta
Gonoszka1 428 recept

Anna unokahúgom születésnapjára készítettem ezt a tortát. Ezért tettem a tetejére Barbie-s ostyalapot. Nem tartozik a nagyon hizlaló torták közé, mert 10 deka 247 kalória.

Hozzávalók

Piskótához

Csokikrémhez

Karamellkrémhez

Tortaforma kikenéséhez

A torta oldalára

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?