r
Nosalty Logó

Csokis kalács Céklabéka konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Céklabéka
Csokis kalács Céklabéka konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 837 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3346 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 303 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.6 g

Zsír

  • Összesen
    30.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1001.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    273 mg
  • Nátrium
    452 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 837 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.4 g

Zsír

  • Összesen
    121 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4006 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    519 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    355 mg
  • Foszfor
    1093 mg
  • Nátrium
    1810 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    489.1 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    125.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    476 micro
  • Kolin:
    211 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    360 micro
Összesen 3346 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    362.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 303 kcal

Elkészítés

  1. 1 dl tejbe egy teáskanál cukrot keverünk, meglangyosítjuk, és belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni.
  2. Közben a liszthez hozzáadjuk a sót, cukrot, maradék tejet, olajat, majd a felfutatott élesztőt, összekeverjük.
  3. Kidolgozzuk úgy, hogy elváljon a táltól és a kezemtől. Letakarva, szobahőfokon 1 órát kelesztjük.
  4. Közben a csokit felaprítjuk. A tésztát kinyújtjuk (kb. 30X40 cm). Megszórjuk a kakaóval és a csokival.
  5. Feltekerjük, és egy kört formálunk belőle, összeillesztjük a tekercs két végét. Majd egy éles késsel határozott mozdulattal 4 helyen bevágjuk.
  6. Megkenjük a felvert tojással, még egy fél órát pihentetjük, újra megkenjük.
  7. Készre sütjük. (tűpróba!)
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 112
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7565
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Céklabéka 4 recept

Ezt a kalács tésztát sokféleképp el lehet készíteni. Finom és könnyű recept. 

Címlapról ajánljuk

További cikkek