r
Nosalty Logó

Csokis-habos álom

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokis-habos álom
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Piskóta

Hab

Összesen 502 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Piskóta

Hab

Összesen 3001 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Piskóta

Hab

Összesen 237 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    28.3 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    643.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    258 mg
  • Nátrium
    183 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.7 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    216 micro
Összesen 502 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    60.7 g

Zsír

  • Összesen
    169.8 g
  • Telített zsírsav
    120 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    922 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3860.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    751 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    320 mg
  • Foszfor
    1548 mg
  • Nátrium
    1098 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    298.4 g
  • Cukor
    173 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    215 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    392 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    723 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1295 micro
Összesen 3001 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    305.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 237 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Hab

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat különválasztjuk. A tojásfehérjét a citromlével és a sóval habbá verjük, majd hűtőbe tesszük.
  2. A tojássárgáját a cukrokkal fehéredésig keverjük.
  3. A lisztet sütőporral összekeverjük, majd apránként hozzáadjuk a sárgájához. Itt szükség szerint tejet öntünk hozzá (max. 50 ml).
  4. Az étcsokoládét összetörjük, rákanalazzuk az olajat, majd mikróban megolvasztjuk, és hozzákeverjük a masszához.
  5. A fehérje 1/4-ét kikanalazzuk, a masszához adjuk, és gyors mozdulatokkal összekeverjük. Ezután már óvatos mozdulatokkal, több részletben hozzáforgatjuk a maradék fehérjét.
  6. Előmelegített sütőben 175 fokon 20 percig sütjük (alsó-felső), majd nyitott ajtónál pihentetjük 5-10 percig. Közben nekiállunk a habnak.

Hab

  1. A habtejszínt felverjük 1 csepp citromlével, és közben hozzáadjuk az 1 ek. porcukrot.
  2. A felvert habba fakanállal beleforgatjuk a gyümölcsöket. Ezután pedig rákenjük a piskóta tetejére.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 32x22
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 76
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2730
  • Feltöltés dátuma: 2018. július 01.

Ajánló

Érdemes növényi tejszínt használni, mert nekem sokkal jobban egyben maradt a habja, mint a tejesnél. Abba hiába tettem fixálót, összeesett. Ebbe pedig csak egy csepp citromlé kell.  Ha elég magas a piskóta és kevés a habtejszín, akkor érdemes félbevágni a piskótát és megtölteni. :-)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Elkészíthető málnával, eperrel, erdei gyümölccsel egyaránt. Mivel nekem kicsit savanykás volt először erdei gyümölccsel, így vágtam bele 1/4 db banánt, ami kompenzálta, szóval ez elhanyagolható összetevő.

Hozzávalók

Piskóta

Hab

Címlapról ajánljuk

További cikkek