r
Nosalty Logó

Csokis habcsók-torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
mislenbaba
Csokis habcsók-torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
110 °C
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A mogyorós habcsóktésztához

A csokis töltelékhez

A csokoládé bevonathoz

Összesen 781 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A mogyorós habcsóktésztához

A csokis töltelékhez

A csokoládé bevonathoz

Összesen 7816 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A mogyorós habcsóktésztához

A csokis töltelékhez

A csokoládé bevonathoz

Összesen 409 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    56.8 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    498.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    201 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.2 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    316 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 781 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    128 g

Zsír

  • Összesen
    567.5 g
  • Telített zsírsav
    289 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    187 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    58 g
  • Koleszterin
    1123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4983.8 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    1256 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    689 mg
  • Foszfor
    2007 mg
  • Nátrium
    898 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    591.9 g
  • Cukor
    510 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    599.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3157 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    675 micro
  • Kolin:
    409 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    663 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 7816 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    29.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    260.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 409 Kcal

Hozzávalók

A mogyorós habcsóktésztához

A csokis töltelékhez

A csokoládé bevonathoz

Elkészítés

A mogyorós habcsóktésztához

  1. A habcsókhoz keverjük össze a darált mogyorót, az étkezési keményítőt, valamint 3/4 bögre cukrot.
  2. Verjük fel a tojásfehérjét, ne túl keményre, majd apránként adjuk hozzá a maradék cukrot. Verjük, míg sűrű és kemény lesz.Keverjük a mogyorós keverékhez.
  3. Egy sütőpapíron jelöljünk be 3 db 20 cm-es oldalú négyzetet, majd tegyük a papírokat a tepsibe.
  4. A habcsókot töltsük egy kis nyomócsővel ellátott habzsákba.
  5. Először a négyzetek keretét rajzoljuk meg a habbal, majd töltsük ki vele az egész területet.
  6. Süssük 45 percig, vagy míg ropogós és száraz lesz.
  7. A töltelékhez keverjük lágyra a vajat.Adjuk hozzá a csokoládét, a cukrot, valamint a tejszínt, és verjük, míg besűrűsödik.
  8. Adjuk hozzá a brandy-t és a mogyorót.
  9. A bevonathoz gőz fölött melegítsük a csokoládét és az olajat.Kavargassuk, míg a csokoládé elolvad, s a massza egynemű lesz.Vegyük le a gőzről, és hagyjuk kihűlni.
  10. Állítsuk össze a tortát.Tegyünk egy réteg habcsókot egy lapostányérra, majd kenjük meg a töltelék felével.
  11. Tegyünk rá egy másik habcsókot és a maradék tölteléket.
  12. Az utolsó habcsókot vágjuk kockákra, (jaj de unom már ezt írni, de az eredetiben ez van), s átlósan helyezzük őket a torta tetejére.
  13. Csepegtessük le a csokibevonattal, s tejszínhabbal díszítsük. (Ennyi. A recept szerint. Én egy kicsit egyszerűsítettem. :-) )
  • Sütés hőfoka: 110 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Receptkönyvben: 104
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 17595
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 01.

Ajánló

Brutálisan krémes. Brutálisan krémes sütemény kedvelőknek! :-D

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
mislenbaba 31 recept

Na szóval. Habcsók ... lettem. Találjátok ki az oda illő szót :-). Kezdeném is miket változtattam. A teavaj helyett 10 dkg vaj és a maradék margarin volt éppen. A Brandy kimaradt. Nincs itthon. A két bögre tejszín az fél liter volt. A darált mogyoró nekem földi volt, bár nem is írta a recept, hogy milyen is kellene. Gyanítom, hogy az összes többi mogyi is jó vagy talán még jobb is. Vagy mandula? Csokoládé bevonat az nincs. A félédes tejcsokoládét, ahogy a recept írta, én valamiért fehér csokoládénak olvastam, így volt 17 dkg olvasztott fehércsokim :-D. Na szóval azt sem gőz fölöt olvasztgattam, csak ment a mikróba, és kész. Ezt csorgattam a tetejére. Az elkészítés: Mint látható, én kerek tortalapokat készítettem. A recept 20 cm-es négyzeteket ír. Komolyan mondom, hogy úgy akartam, de még az én nagyobb sütőm tepsijébe sem fért el egyszerre a három négyzet. Viszont a körök, amik kb.18 cm-eesek voltak (nem is kb., mert megmértem), elfértek. Meg szerintem sokkal szebb egy kerek torta. Nem szórakoztam a habzsákkal sem. Fogtam, mint mikor a Pavlova tortát készítem, csak simán a megrajzolt körökbe belepakoltam a habcsókot. A  40-50 perc sütési idő, az nekem 90 perc volt, és hagytam is teljesen kihűlni úgy, hogy nem nyitottam ki a sütő ajtaját, csak kb. 2 és fél óra után. A harmadik lapot sem vagdostam kockára, csak simán rátettem. Ezt csorgattam meg a fehércsokival, és eperrel díszítettem. A tejszínhab az teljesen kimaradt, mert elég édes volt így is. Azért az eper az nagyon ment hozzá. A  csokis tejszínes töltelékkel volt valami gáz, mármint nem írta a recept, hogy esetleg verjük habbá a tejszínt, vagy esetleg gőz fölött sűríteni kellene, de olyan volt, mintha kicsapódott volna a víz. Lehet, hogy csak egy profi tudná megmondani, hogy lehetne  még jobb, de várom az ötleteket a krém tökéletesítésére. Uh. Előkészületi idő: ha a mogyorót is te pucolod, és darálod, akkor az még plussz fél óra! :-) Senki ne csodálkozzon, ha netán elkészíti, és amint kés éri a tortát, az egész összeesik. Addig lehet benne gyönyörködni, amíg nem ettünk belőle.

Hozzávalók

A mogyorós habcsóktésztához

A csokis töltelékhez

A csokoládé bevonathoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek