r
Nosalty Logó

Csokis-gesztenyés-marcipános álomtorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
bokibo
Csokis-gesztenyés-marcipános álomtorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A csokis töltelékhez

A gesztenyés töltelékhez

A tetejére

Összesen 723 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A csokis töltelékhez

A gesztenyés töltelékhez

A tetejére

Összesen 8635 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A csokis töltelékhez

A gesztenyés töltelékhez

A tetejére

Összesen 330 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    45.3 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    438.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.6 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    277 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    272 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 723 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    93.1 g

Zsír

  • Összesen
    543.6 g
  • Telített zsírsav
    289 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    154 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    1530 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5259.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    1432 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    614 mg
  • Foszfor
    1816 mg
  • Nátrium
    1225 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    859.5 g
  • Cukor
    547 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    589.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3325 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    206 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    468 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3261 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    764 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    614 micro
Összesen 8635 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    202.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 330 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A csokis töltelékhez

A gesztenyés töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. Egy kerek tortaformát (24cm) kivajazunk és sütőpapírt teszünk az aljába.
  3. Összekeverjük az összes száraz hozzávalót.
  4. Egy másik tálban összekeverjük a tejfölt, a tojást, a vaníliarúd kikapart belsejét ( vagy a vanília aromát).
  5. Hozzáöntjük a lisztes keverékhez, hozzáadjuk a felolvasztott vajat , majd robotgéppel simára dolgozzuk az egészet.
  6. Tortaformába öntjük és kb. 45 percig sütjük.
  7. Ha kihűlt, 3 részre vágjuk.
  8. Elkészítjük a csokis tölteléket: a tejszínt a cukorral felforraljuk, majd beletesszük a csokit és addig keverjük, amíg felolvad. Végül belekeverjük a vajat.
  9. Hideg helyen hűlni hagyjuk legalább 3 órát.
  10. A pudingot 4 dl tejjel elkészítjük a zacskón található leírás szerint. Ezt is teljesen hűlni hagyjuk.
  11. Ha minden kihűt, a tejszínt a cukorral felverjük, majd hozzákeverjük a habfixálót is.
  12. A jó hideg tejszínes csokit kissé felverjük, majd hozzákeverjük a pudingot, végül beleforgatjuk a tejszínhabot is.
  13. Hűtőben újra hűlni hagyjuk!
  14. A gesztenyés töltelékhez a tejszínt felverjük, majd mikor már majdnem kemény hozzákeverjük a porcukrot és a habfixálót.
  15. A gesztenyét lereszeljük és óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot.
  16. Rummal ízesítjük.
  17. A tortalapra alulra csokis krém kerül, majd a 2. tortalapot ráhelyezzük. Nagyon vékonyan megkenjük ezt is a csokis krémmel.
  18. Ráhelyezzük a marcipánt, amit előzőleg 4 mm vékonyra nyújtottunk és kör alakúra vágtunk.
  19. Erre kerül a gesztenyés krém, majd a 3. tortalap. Az egész tortát átkenem a maradék csokikrémmel jó vastagon.
  20. Végül mikróban felolvasztjuk a csokit az étolajjal és ráöntjük a tortára, majd ecsettel elkenjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 70
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 17657
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 13.

Ajánló

Lehet díszíteni marcipánnal is. :) Én a maradék marcipánt szineztem meg és abból lett a virág. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Névnapra készítettem és a kívánság az volt, hogy jó csokis legyen. Én viszont gesztenyéset akartam. Így kitaláltam, hogy lesz benne ez is, az is. És ráadásként találtam itthon marcipánt, az nagyon feldobta. :) Eredetileg csak krémmel volt bevonva, de mivel eléggé folyt a krém és még 1 órát kocsikáztatnom is kellett a melegben, így született meg az ötlet, hogy bevonom csokival. Ez nagyon jól összetartotta. Egyik kedvenc tortám lett, mert bár csokis, de nem az a nagyon gejl. Imádom:)

Hozzávalók

A tésztához

A csokis töltelékhez

A gesztenyés töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek