r
Nosalty Logó

Csokis-banános clafoutis

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokis-banános clafoutis
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A gyümölcsréteghez

A csokikrémhez

A tésztához

A sütőforma kikenéséhez

Összesen 755 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A gyümölcsréteghez

A csokikrémhez

A tésztához

A sütőforma kikenéséhez

Összesen 3013 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A gyümölcsréteghez

A csokikrémhez

A tésztához

A sütőforma kikenéséhez

Összesen 170 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    35.3 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    202 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    588.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    233 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.7 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    186.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    231 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    223 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    229 micro
Összesen 755 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.3 g

Zsír

  • Összesen
    141.3 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    810 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2354.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    562 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    367 mg
  • Foszfor
    931 mg
  • Nátrium
    372 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    402.7 g
  • Cukor
    248 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    746.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    924 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    226 micro
  • Kolin:
    551 mg
  • Retinol - A vitamin:
    890 micro
  • α-karotin
    151 micro
  • β-karotin
    322 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    916 micro
Összesen 3013 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    131.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 170 Kcal

Hozzávalók

A gyümölcsréteghez

A csokikrémhez

A tésztához

A sütőforma kikenéséhez

Elkészítés

A gyümölcsréteghez

  1. A tésztához összekeverjük egy edényben a száraz hozzávalókat a porcukor kivételével.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájukat a a tésztamasszához keverjük, és a nedves hozzávalókat is.
  3. A tojások fehérjét kemény habbá verjük a porcukorral, és óvatosan a tésztába forgatjuk
  4. A csokikrémhez a tejet a cukorral addig melegítjük egy kicsi lábasban, amíg a cukor elolvad, ekkor hozzákeverjük a darabokra tört csokit és a vajat, ha ezek is elolvadtak, lehúzzuk a tűzről.
  5. Bekapcsoljuk a sütőt. Kivajazunk egy kerámia vagy üveg formát, hosszában félbevágjuk a banánokat és kirakjuk velük a formát, rákanalazzuk a csokikrémet, majd a tésztát.
  6. Betoljuk a sütőbe és addig sütjük, amíg a széle megszilárdul, de a közepén még nedves, habos belül ( a sütési idő függ a forma méretétől és a sütőtől is). De át lehet sütni teljesen is, akkor piskótaszerű lesz.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 16×12
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Receptkönyvben: 97
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7525
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 25.

Ajánló

Desszertnek, vagy csak úgy :).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nyáron találtam egy epres clafoutis receptet, és annyira ízlett mindenkinek (főleg nekem), hogy elkezdtem vele kísérletezgetni, és végül ezt a kicsit téliesebb változatot találtam ki. A kép ritka rossz lett, egyáltalán nem látszik, hogy milyen guszta volt valójában. Én a képen szereplő clafoutist véletlenül kicsit jobban átsütöttem, mint ahogy én a legjobban szeretem, de ízlések és pofonok, pl. az apukámnak így jobban ízlett. A krém túl sűrű lett nekem, ezért gombócokban tudtam csak rárakni a banánra. Így is nagyon finom lett, de azért nektek most egy kicsivel hígabb krémhez adtam meg a mennyiségeket, mert úgy egyszerűbb vele bánni, meg jobban el is oszlik a krém.

Hozzávalók

A gyümölcsréteghez

A csokikrémhez

A tésztához

A sütőforma kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek