r
Nosalty Logó

Csokis-áfonyás torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokis-áfonyás torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír

piskóta

krém

Összesen 604 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír

piskóta

krém

Összesen 7258 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír

piskóta

krém

Összesen 220 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    36 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    522.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.1 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    212 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 604 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    126.6 g

Zsír

  • Összesen
    432.5 g
  • Telített zsírsav
    101 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    184 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    119 g
  • Koleszterin
    1095 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6269.9 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    216 mg
  • Kálcium
    1729 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    782 mg
  • Foszfor
    1853 mg
  • Nátrium
    1636 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    744.7 g
  • Cukor
    430 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    983.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2547 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    84 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    240 micro
  • K vitamin:
    310 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    274 micro
  • Kolin:
    979 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2407 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1649 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1817 micro
Összesen 7258 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 220 kcal

Hozzávalók

piskóta

krém

Elkészítés

piskóta

  1. Előmelegítjük a sütőt. A 3 L-es tojást habosra keverjük. Tényleg legyen jó habos! Hozzáadjuk az írót, az olajat és a kávét, valamint a vanília kivonatot. Furcsa állaga lesz. Aggodalomra semmi ok.
  2. Mehet bele az összes szárazanyag (cukor, liszt, kakaópor, só, szódabikarbóna, aprított csoki). Híg lesz a végeredmény, ami jó! 3-4 22 cm-es tortaformába adagoljuk, attól függően, hogy milyen vastagra szeretnénk. És légkeverve 170 fokon 30 percig sütjük a piskótát.
  3. Mialatt sülnek a piskóták, 3 tojást különválasztunk. A fehérjét hűtőbe tesszük, amíg összeáll a krém. A tejet feltesszük forrni a cukrokkal. Felverjük a tojásfehérjét, kemény habbá. A tojássárgákhoz hozzáadjuk az 1 dl vizet és a réteslisztet, és folyamatos kevergetés közben a tejhez adagoljuk. Ha besűrűsödött, hozzáadjuk a fehérjét, és óvatosan beleforgatjuk. Hagyjuk teljesen kihűlni. És ha már kész van minden és kihűlt, belekeverjük a 25 dkg vajat és 2 ek. kakaóport. És hűtőbe tesszük!
  4. Az áfonya egy részét, 10-15 dekát egy lábasban kis cukorral és citromlével felfőzzük. Hívjuk dzsemnek :). Minden egyes piskótarétegre kenünk, miután egyenesre vágtuk. Piskóta, dzsem, majd csokikrém és a tetejére friss áfonya. És így folytatjuk, amíg el nem fogynak a piskóták. Tehát: piskóta, dzsem, csokikrém, áfonya, piskóta, dzsem, csokikrém, áfonya... :) Hűtőben várja, hogy tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 65
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 5724
  • Feltöltés dátuma: 2017. július 04.

Receptkategóriák

Felturbóztam anyukám lúdlábját :)

Hozzávalók

piskóta

krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!