r
Nosalty Logó

Csokipalástos málnás-diós torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokipalástos málnás-diós torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez

A palásthoz

Összesen 482 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez

A palásthoz

Összesen 3862 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez

A palásthoz

Összesen 235 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    34.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    212 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    824.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    204 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    336 mg
  • Nátrium
    221 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.3 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    96.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    282 micro
Összesen 482 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.4 g

Zsír

  • Összesen
    276 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    1697 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6599.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    1630 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    353 mg
  • Foszfor
    2686 mg
  • Nátrium
    1765 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    242.1 g
  • Cukor
    182 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    772.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1238 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    368 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    285 micro
  • Kolin:
    1242 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1222 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    187 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2256 micro
Összesen 3862 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    402.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 235 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A palásthoz

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótát két részletben érdemes megsütni, ezért a piskóta hozzávalóit felezzük meg és kettő piskótalapot süssünk, így biztosabb, hogy jól sikerül. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a kókuszcukorral kézi habverővel elkeverjük, majd fakanállal óvatosan a dióval, csokiforgáccsal, a sütőporral és a kókuszliszttel együtt hozzáadjuk a felvert tojásfehérjéhez, és óvatosan összekeverjük. A 18 cm-es tortaforma aljára tegyünk sütőpapírt, majd öntsük bele a masszát. Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.
  2. A mascarponet, joghurtot és a kókuszcukrot összekeverjük. A habtejszínt felverjük, majd a fagyos málnával együtt hozzákeverjük a krémhez. A piskótákat kettévágjuk, majd megkenjük a krémmel. A krémből kenjünk a torta oldalára és tetejére is, majd tegyük fél órára a hűtőbe.
  3. A csokipalást: Lemérjük a torta kerületét, a magasságára kicsit ráhagyunk, és ennek megfelelő méretű sütőpapírt vágunk. Vízgőz felett felmelegítjük a csokit, majd késsel elterítjük a papíron. Kb 10-15 másodpercre betesszük a hűtőbe. Akkor jó a csoki a sütőpapíron, ha már nem folyik, de még nem keményedett meg. Ezt követően a papírral együtt a torta oldalára simítjuk, és visszatesszük a hűtőbe 5 percre, ezt követően óvatosan lehúzhatjuk a palástról a papírt. Jó tanács: a papírt érdemes kettévágni és a palástot két részből a tortára simítani, mert a hossza miatt nem fog beférni a hűtőbe és a tortára is nehéz volna rásimítani.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 18
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2656
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A kókuszcukor glikémiás indexe alacsony, ezért cukorbetegek is bátrabban fogyaszthatják. A kókuszliszt alacsony szénhidrát tartalmú, azaz lowcarb termék.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A palásthoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!