r
Nosalty Logó

Csőben sült resztelt krumpli brokkolival

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Marti48
Csőben sült resztelt krumpli brokkolival
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 732 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1465 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 36 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.6 g

Zsír

  • Összesen
    42.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    190 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1715.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    579 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    616 mg
  • Nátrium
    326 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1565.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    448 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    316 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    340 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    273 micro
  • Kolin:
    181 mg
  • Retinol - A vitamin:
    311 micro
  • α-karotin
    77 micro
  • β-karotin
    1604 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5258 micro
Összesen 732 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.3 g

Zsír

  • Összesen
    85.1 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    381 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3431.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    1159 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    308 mg
  • Foszfor
    1232 mg
  • Nátrium
    653 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    137.5 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    3130.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    896 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    632 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    680 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    545 micro
  • Kolin:
    363 mg
  • Retinol - A vitamin:
    623 micro
  • α-karotin
    153 micro
  • β-karotin
    3208 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    10516 micro
Összesen 1465 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    84.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    259 micro
Összesen 36 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Meghámozzuk a krumplit és felkarikázzuk. A brokkoliról levágjuk a szárát. A krumplit, brokkolit egyidejűleg tegyük fel főni 1-1 liter vízben, amelybe 1-1 ek. ételízesítőt és 1-1 kettévágott, kisebb fokhagymagerezdet teszünk. A brokkolit "roppanósra", a nem lisztes krumplit puhára főzzük.
  2. Ez idő alatt felkarikázzuk a póréhagymát. Egy nagyobb serpenyőben 1 ek vajat és 1 ek olívaolajat felhevítünk, és a pórét a leszűrt krumplival együtt aranysárgára pirítjuk, miközben sózzuk és borsozzuk. A brokkolit kiemeljük egy nagy kanállal a főzővízből, szűrőben lecsöpögtetjük. A tojást felverjük, habosra keverjük a tejszínnel-tejföllel, sózzuk, borsozzuk.
  3. Egy magasabb oldalú jénai tálat kivajazunk, megszórjuk zsemlemorzsával, és belekanalazzuk a hagymás krumplit. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és megszórjuk a reszelt sajt felével. A két brokkolirózsát ennek a tetejére helyezzük, ezt is sózzuk-borsozzuk, megszórjuk a maradék reszelt sajttal. Végezetül a brokkolira ráöntjük a tojásos-tejfölös-tejszínes szószt.
  4. Előmelegített sütőben a sajt olvadásáig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 210
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 12132
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 17.

Ajánló

Önmagában, de köretnek is fincsi. (A rövid ízes, sajtos-tejszínes szósz miatt jól passzol hozzá olyan husi, ami önmagában nem domináns (pl. szűzérme v. szárnyasok melle húsa.)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csőben sült resztelt krumpli brokkolival
Marti48 317 recept

Megint rám jött a kísérletezés. Ez általában akkor történik, ha nincs igazán kedvem főzni. A hozzávalók adottak voltak (brokkoli helyett lehet más zöldséget is használni). Az előzőleg pórén megresztelt krumpli és a sajtos-tejszínes-tejfölös öntet kombinációja váratlanul finom ízeket produkált - merem ajánlani:)!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek