r
Nosalty Logó

Csőben sült keltekercsek

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
tenger
Csőben sült keltekercsek
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 519 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2077 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 86 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.6 g

Zsír

  • Összesen
    33.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1043.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    349 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    330 mg
  • Nátrium
    259 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    392 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    602 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    121 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    218 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    3968 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    235 micro
Összesen 519 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.4 g

Zsír

  • Összesen
    132.4 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    359 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4174.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    1397 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    344 mg
  • Foszfor
    1322 mg
  • Nátrium
    1035 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    151 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    1567.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2407 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    275 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    485 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    667 micro
  • Kolin:
    254 mg
  • Retinol - A vitamin:
    874 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    15872 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    942 micro
Összesen 2077 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    175 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    208 micro
  • β-karotin
    665 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 86 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kelkáposztát megtisztítjuk, majd 12 db szép levelet lefejtünk róla, a többit egészben hagyjuk. (Vagy az egészet egyben hagyjuk, utána viszont nehezebb lehet a puha leveleket sérülés nélkül levágni.)
  2. A burgonyát megtisztítjuk, kockákra vágjuk.
  3. Nagy fazék enyhén ecetes, sós vízben a fokhagymával,köménymaggal és a burgonyakockákkal együtt (a leveleket és a megmaradt középső részt) megfőzzük.
  4. Közben a gombát felszeleteljük, kevés olajon megpirítjuk. A sárgarépát lereszeljük, citromlevet csepegtetünk rá.
  5. A főtt sonkát ledaráljuk, vagy nagyon finomra vágjuk.
  6. A megfőtt kelleveleket alaposan leszárítjuk, kihűtjük (fontos, hogy ne legyen lucskos az étel). A kel közepét szintén apróra vágjuk, a krumplit áttörjük.
  7. Egy nagy tálban a gombát, sonkát, répát, káposztavagdalékot, tört krumplit összekeverjük annyitejföllel/ tejszínnel, hogy sűrű masszát kapjunk. Megkóstoljuk, sózzuk, borsozzuk.
  8. A leszárított kellevelekbe bőven teszünk a töltelékből, majd feltekerjük őket.
  9. Kivajazott, zsemlemorzsával megszórt sütőtálba sorakoztatjuk a tekercseket, a tetejüket és a közöket is tejföllel bőven megkenjük.
  10. Előmelegített sütőben letakarva kb. 25 percig sütjük.
  11. Azután megszórjuk a reszelt sajttal, és pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 120
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 9197
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 19.

Ajánló

Meleg előétel a hivatalos besorolása, de szerintem bőven elég tartalmas főfogásnak is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Első szakácskönyv sorozatom  Lajos Mari "99..." szépen illusztrált könyveiből állt. Ebből tanultam főzni. :-) Az eredeti recept a káposztafejet egyben hagyja, a közepét kivágja, majd a leveleket megtöltve visszahajtogatja, szép rózsa alakra. Almaszeletekkel is megtűzdeli a közöket. (Nekem az úgy egyben túl "paccos", az alma pedig nem kívánkozik bele; próbáltam úgy is.)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Mikor ébreszt fel a kávé, és mikor a matcha?

Óriás népszerűségnek örvend az utóbbi években a matcha, egyre többen választják a zöld, krémes koffeines italt kávé helyett/mellett. Na de vajon mikor érdemes az egyiket, és mikor a másikat innunk? Melyik mikor a leghatékonyabb élénkítő hatását tekintve?

Nosalty

További cikkek