r
Nosalty Logó

Csőben sült karfiol A kis gasztronautától

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
A kis gasztronauta
Csőben sült karfiol A kis gasztronautától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 367 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1461 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 101 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    24 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    828.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    339 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    189 mg
  • Nátrium
    260 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    102.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    208 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    204 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 367 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    55.7 g

Zsír

  • Összesen
    95.9 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    483 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3313.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    1357 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    755 mg
  • Nátrium
    1042 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.1 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    409.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    830 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    136 mg
  • D vitamin:
    67 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    246 micro
  • Kolin:
    340 mg
  • Retinol - A vitamin:
    818 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    148 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    231 micro
Összesen 1461 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    230.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 101 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karfiolt rózsáira szedjük, és sós vízben megfőzzük.
  2. Sűrű besamelt készítünk: vajon megpirítjuk a lisztet, és felöntjük forró tejjel, közben folyamatosan kevergessük kézi habverővel, hogy csomómentes legyen. 4-5 percig forraljuk, majd elzárjuk alatta a lángot és hozzáadjuk a tejszínnel elkevert tojássárgáját. Sóval és fehérborssal ízesítjük.
  3. Egy tűzálló tálat kivajazunk és ráhalmozzuk a lecsepegtetett karfiolrózsákat. (Én kis halmokat szoktam készíteni, így szebben lehet tálalni.)
  4. A karfiolt átvonjuk a mártással, és megszórjuk reszelt sajttal. A sajt tetejére vajdarabkákat morzsolunk, és zsemlemorzsával meghintük.
  5. Előmelegített sütőben grillfokozaton aranybarnára pirítjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 361
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 23774
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csőben sült karfiol A kis gasztronautától
A kis gasztronauta 142 recept

Karfiol helyett brokkolival vagy kellbimbóval is elkészíthetjük.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek