r
Nosalty Logó

Csirkerolád hentes módra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Brigi
Csirkerolád hentes módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 618 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3091 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 134 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.6 g

Zsír

  • Összesen
    36.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1695.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    297 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    482 mg
  • Nátrium
    810 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    282.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 618 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    223 g

Zsír

  • Összesen
    183 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    769 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8478.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    204 mg
  • Kálcium
    1485 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    309 mg
  • Foszfor
    2409 mg
  • Nátrium
    4052 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.8 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1413.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    717 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    75 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    62 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    168 micro
  • Kolin:
    623 mg
  • Retinol - A vitamin:
    695 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    223 micro
  • β-crypt
    68 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    205 micro
Összesen 3091 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    364.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    174 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 134 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemelleket szétnyitjuk, kiklopfoljuk. A vöröshagymákat felkarikázzuk, pár evőkanál olajon pirítani kezdjük. Ha aranybarnára pirult és kicsit karamelles állaga lett, akkor kis részletekben hozzáöntjük a fehérbort, és a mustárt, majd a folyadék nagy részét elpároljuk róla, sózzuk, borsozzuk.
  2. A csirkeszeletek egyik oldalát enyhén sózzuk, a sós felével letesszük és a sótlan felére kenünk a hagymás mustáros szószból, fektetünk mind szelet húsra 2-2 szelet sonkát, 2-2 szelet sajtot, és 1 csemege uborkát, melyet hosszában csíkokra vágunk, majd feltekerjük a húsokat. Végül mindegyikre 2 szelet bacont tekerünk. Ha ez kellően nem tartja össze őket akkor megtűzzük fogvájóval.
  3. Egy hőálló tálat a maradék olajjal kikenünk, majd az almát meghámozzuk, felkarikázzuk az edény aljára tesszük, ezekre fektetjük a tekercseket, lefedjük fóliával, közepes lángon 40-50 percig sütjük, majd fólia nélkül 10 percig nagy hőfokon, amíg a bacon kicsit rápirul.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6015
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 09.

Ajánló

Vajon párolt zöldbabot és tejfölös habos burgonya pürét készítettem hozzá. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karácsonyi recept. Alapvetően valami finomat szerettem volna, a hentes módra készült ételekből indultam ki, de hagyományos értelemben véve, nem túl mutatós a hentes módra készült csirke/sertés. Ezért jött az ötlet, hogy valami ehhez hasonlót készítsek, de más formában.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek