r
Nosalty Logó

Csirkeragu piroskáposzta salátával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Kikker
Csirkeragu piroskáposzta salátával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A csirkeraguhoz

A körethez

Összesen 715 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A csirkeraguhoz

A körethez

Összesen 2860 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A csirkeraguhoz

A körethez

Összesen 114 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    26.7 g

Zsír

  • Összesen
    44.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    864.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    251 mg
  • Nátrium
    365 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    274.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    122 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    1405 micro
  • β-crypt
    156 micro
  • Likopin
    30 micro
  • Lut-zea
    823 micro
Összesen 715 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    107 g

Zsír

  • Összesen
    176.5 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    363 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3459.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    639 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    251 mg
  • Foszfor
    1004 mg
  • Nátrium
    1459 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    219.8 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1098 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    606 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    489 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    245 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    253 micro
  • Kolin:
    313 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    5619 micro
  • β-crypt
    624 micro
  • Likopin
    120 micro
  • Lut-zea
    3292 micro
Összesen 2860 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    139 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    226 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    5 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 114 Kcal

Hozzávalók

A csirkeraguhoz

A körethez

Elkészítés

A csirkeraguhoz

  1. A leveles tésztából kis pohárral karikákat vágunk, személyenként 4 db-t. Kettesével kicsit megvizezzük,és egymásra ragasztjuk.
  2. 180 fokra előmelegített sütőben ropogósra sütjük.
  3. A raguhoz a csirkecombokat kicsontozzuk. (Ha kicsit fagyos állapotban vannak, könnyebben megy. Előbb lehúzzuk a bőrét, majd hosszában bevágjuk a csontig, utána szépen körbe. A csontokból és bőrből 3 l vízzel levest főzhetünk). Apró kockákra vágjuk, sózzuk, borsózzuk.
  4. Mély serpenyőben (wok) felforrósítunk 2 ek olajat, beledobjuk a felaprított hagymát, kockára vágott paprikát és fokhagymát, kicsit dinszteljük. Beletesszük a húst, 10 percig magas tűzön kavargatjuk.
  5. Egy tálikóban elkeverjük a lisztet 200 ml vízzel. Hozzáöntjük a húshoz, elkeverjük, hozzáöntjük a tejet (ha túl sűrű, tejjel hígítjuk), forradásig főzzük. Akkor kicsi lángra vesszük, és még 15 percet hagyjuk főni fedő alatt.
  6. A salátához elkészítjük a majonézt (én készet használtam), belenyomjuk a fokhagymát, sót, és jól elkeverjük. Beletesszük a kukoricát és avékonyra vágott káposztát.
  7. A hármat együtt tálaljuk. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2310
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Majdnem itt a tavasz. Könnyű, tavaszias ebéd, és 30 perc alatt elkészül.

Hozzávalók

A csirkeraguhoz

A körethez

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek